Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter, wat te doen?

Wanneer u ongebruikelijke symptomen aan uw voertuig constateert, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en onverwachte storingen verlagen de rekening niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Transporter? Je hebt het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motoreenheid, of een onrustig stationair toerental of ongewone zwarte rook. Deze drie manifestaties zijn de belangrijkste signalen van een lekkende injector. Aangezien deze storing kan leiden tot ernstigere motorproblemen van uw auto, hebben we besloten om deze inhoudspagina te maken om u te helpen het defect van een lekkende injector te verifiëren en op de juiste manier op te lossen. Om dit te bereiken, zullen we in eerste instantie kijken naar het geval van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen Transporter.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter op benzine

Het is belangrijk om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in feite maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie duidelijk. Het wezenlijke verschil zit in de druk die door de injectoren wordt uitgeoefend, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Volkswagen Transporter op benzine: de verschillende lekken

Dat moet bekend zijn injectorlekken bij een Volkswagen Transporter die is uitgerust met een benzinemotor komen vrij zelden voor. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is mogelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek krijgen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Transporter

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Transporter: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselinjectoren op uw Volkswagen Transporterzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dergelijke gevallen is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, meestal zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, dit keer wordt de injector die lekt op uw Volkswagen Transporter veroorzaakt door een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten tegenkomen.

 • Als u na controle olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan deze inhoudspagina te raadplegen over de aanwezigheid van olielekkage op uw Volkswagen Transporter.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter, hoe het lek te verhelpen

En eindelijk gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak is een lek, zoals we eerder hebben gezien, gekoppeld aan een versleten afdichting vanwege de opgelopen druk. Maar bedenk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele maatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Ontdek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze interventies niet per se moeilijk, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Transporter, raden we u aan om dichter bij uw automonteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die ernstige schade zou kunnen toebrengen de staat van uw Volkswagen Transporter.

Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter, aarzel dan niet om onze categorie Volkswagen Transporter te raadplegen.

Weiterlesen:
Gloeibougielampje dat gaat branden tijdens het rijden met mijn Volkswagen Transporter 6
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector