Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Up!, wat te doen?

In gevallen waarin u onregelmatige symptomen aan uw auto constateert, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en onvoorziene storingen verlagen de kosten niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Up!? Je hebt het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motormotor, of een onrustig stationair toerental of ongewone zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste symptomen van een lekkende injector. Aangezien deze problemen kunnen leiden tot ernstigere motorproblemen van uw auto, hebben we besloten om de inhoud van dit artikel te publiceren om u te helpen het defect van een lekkende injector te verifiëren en op de juiste manier op te lossen. Om dit te doen, zullen we eerst kijken naar de omstandigheid van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen Up!.

Lekkende injector op mijn benzine Volkswagen Up!

Het is essentieel om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in werkelijkheid maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders. Het wezenlijke verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Volkswagen Up!: De verschillende lekken

Dat moet gezegd worden injector lekt op een Volkswagen Up! uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Mogelijk heeft u een lek vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Up!

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Bij deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan bij de directe injectie van auto-benzinemotoren, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Up!: De verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselinjectoren van uw Volkswagen Up!zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, in de meeste gevallen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de verstuiver, dit keer de verstuiver die lekt op uw Volkswagen Up! wordt veroorzaakt door een O-ring of de plastic punt die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, je zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten vinden.

 • Als u na controle olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan om de inhoud van dit artikel over het bestaan ​​van olielekkage op uw Volkswagen Up! te lezen.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Up!, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we een kijkje nemen hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak wordt een lek, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting als gevolg van de te verduren druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat het werk is voltooid …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, is het vaak beperkt tot het vervangen van de defecte afdichtingen:

 • Situeer de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze ingrepen niet automatisch erg moeilijk, maar als u de minste twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Up!, raden we u aan dichter bij uw autotechnicus te komen om slechte manipulatie te voorkomen die zou kunnen de conditie van uw Volkswagen Up! ernstig schaden.

Voor meer tips over de Volkswagen Up!, kijk eens bij de Volkswagen Up! categorie.

Weiterlesen:
Hoe zijspiegels inklappen op een Volkswagen Up! ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector