Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn volvo v70, wat te doen?

Als u ongebruikelijke tekens op uw auto opmerkt, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarbudget en onvoorziene storingen verlagen de kosten niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw volvo v70? Je hebt het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motormotor, of een onrustig stationair toerental of ongewone zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste tekenen van een lekkende injector. Omdat dit defect kan leiden tot meer kritieke problemen met de motor van uw auto, hebben we besloten deze inhoudspagina samen te stellen om u te helpen het defect van een lekkende injector te voorkomen en op de juiste manier af te handelen. Om dit te bereiken, zullen we allereerst kijken naar de omstandigheid van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren volvo v70.

Lekkende injector op mijn benzine volvo v70

Het is cruciaal om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, eigenlijk maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie duidelijk. Het belangrijkste verschil ligt in de druk die de injectoren ondergaan, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine volvo v70: de verschillende lekken

Opgemerkt dat injectorlekken bij een volvo v70 uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is denkbaar dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek ervaren vanuit het onderste gedeelte van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel volvo v70

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel volvo v70: de verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselinjectoren op uw volvo v70zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na verloop van tijd zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, dit keer wordt de injector die lekt op uw volvo v70 veroorzaakt door een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest hinderlijke, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten vinden.

 • Als u heeft gecontroleerd of er olie lekt maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan om door deze inhoudspagina te bladeren over het bestaan ​​van olielekkage op uw volvo v70.

Lekkende injector op mijn volvo v70, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak is een lek, zoals we eerder hebben gezien, verbonden met een versleten afdichting als gevolg van de opgelopen drukken. Maar denk dat de druk in het circuit gigantisch is, met name bij dieselmotoren. U zult dus enkele voorzorgsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak beperkt blijven tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek op
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze interventies niet bijzonder ingewikkeld, maar als u de minste twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw volvo v70, raden we u aan dichter bij uw reparatiewerkplaats te komen om slechte behandeling te voorkomen die ernstige schade zou kunnen toebrengen. de staat van uw volvo v70.

Als u nog vragen heeft over de volvo v70, aarzel dan niet om onze volvo v70 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Trilling rempedaal op volvo v70?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector