Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volvo Xc40, wat te doen?

Telkens wanneer u alert bent op ongebruikelijke symptomen aan uw auto, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en onvoorziene storingen verlagen de kosten niet. Dus wat als je denkt dat je een lekkende injector op uw Volvo Xc40? Je hebt het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motoreenheid, of een verstoord stationair toerental of ongewone zwarte rook. Deze drie manifestaties zijn de belangrijkste indicatoren van een lekkende injector. Aangezien deze problemen kunnen leiden tot ernstigere motorcomplicaties op uw auto, hebben we besloten dit artikel te publiceren om u te helpen het falen van een lekkende injector te voorkomen en er correct mee om te gaan. Om dit te bereiken, zullen we in eerste instantie kijken naar het geval van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volvo Xc40.

Lekkende injector op mijn benzine Volvo Xc40

Het is essentieel om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in feite maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders. Het belangrijkste verschil zit in de druk die de injectoren ondergaan, bij een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Volvo Xc40: de verschillende lekken

Dat moet bekend zijn injectorlekken op een Volvo Xc40 uitgerust met een benzinemotor komen vrij zelden voor. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat er een lek is aan de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat aan de brandstofrail is bevestigd, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek tegenkomen dat uit het onderste deel van de injector van uw auto komt, deze komt van de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volvo Xc40

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Bij deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan bij de directe injectie van auto-benzinemotoren, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volvo Xc40: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselinjectoren op uw Volvo Xc40zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na een tijdje zal vervormen, over het algemeen zal het lek op het klempunt zijn.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer wordt de injector die op uw Volvo Xc40 lekt, veroorzaakt door een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest lastige, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en een compressieverlies moeten voelen.

 • Als u na controle olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan dit artikel over het bestaan ​​van olielekkage op uw Volvo Xc40 te lezen.

Lekkende injector op mijn Volvo Xc40, hoe het lek te verhelpen?

En tot slot gaan we een kijkje nemen hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Heel vaak is een lek, zoals we eerder hebben gezien, verbonden met een versleten afdichting vanwege de opgelopen druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele maatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, zal het regelmatig worden beperkt tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Situeer de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet onvermijdelijk erg moeilijk, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Volvo Xc40, raden we u aan dichter bij uw monteur te komen om slechte behandeling te voorkomen die ernstig kan schaden de staat van uw Volvo Xc40.

Als u nog vragen heeft over de Volvo Xc40, aarzel dan niet om onze Volvo Xc40-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe installeer ik een autoradio op mijn Volvo Xc40?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector