Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volvo XC60, wat te doen?

Als u zich bewust bent van ongebruikelijke symptomen van uw auto, bent u terecht bezorgd, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en onvoorziene defecten verminderen de kosten niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Volvo XC60? Je bent er bijna zeker achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motor, een verstoord stationair draaien of ongebruikelijke zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste tekenen van een lekkende injector. Aangezien dit probleem ernstigere motorcomplicaties voor uw auto kan veroorzaken, dachten we dat we deze inhoudspagina zouden publiceren om u te helpen ervoor te zorgen dat een lekkende injector faalt en deze op de juiste manier te behandelen. Om dit te bereiken kijken we eerst naar de case van benzine injectoren en dan die van diesel injectoren Volvo XC60.

Lekkende injector op mijn benzine Volvo XC60

Het is cruciaal om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in feite maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie duidelijk. Het grootste verschil zit in de druk die door de injectoren wordt uitgeoefend, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Volvo XC60 op benzine: De verschillende lekken

Opgemerkt dat injector lekken op een Volvo XC60 uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is mogelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek tegenkomen dat uit het onderste deel van de injector van uw auto komt, dit komt van de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volvo XC60

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Bij deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan bij de directe injectie van auto-benzinemotoren, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volvo XC60: De verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Volvo XC60zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na verloop van tijd zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de verstuiver, deze keer wordt de verstuiver die lekt op uw Volvo XC60 veroorzaakt door een O-ring of de plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest lastige, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en een compressieverlies moeten voelen.

 • Als u na onderzoek heeft geconstateerd dat er olie lekt maar deze niet uit uw injectoren komt, raden wij u aan deze inhoudspagina te raadplegen over het bestaan ​​van olielekkage op uw Volvo XC60.

Lekkende injector op mijn Volvo XC60, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Zoals we eerder hebben gezien, gaat een lek vaak samen met een versleten afdichting als gevolg van de geleden druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U zult dus enkele maatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de afdichtingen die zijn mislukt:

 • Ontdek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze ingrepen niet noodzakelijkerwijs complex, maar als u enige twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Volvo XC60, raden we u aan om dichter bij uw reparatiewerkplaats te komen om slechte behandeling te voorkomen die ernstige schade zou kunnen toebrengen. de staat van uw Volvo XC60.

Kijk voor meer tips over de Volvo XC60 in de categorie Volvo XC60.

Weiterlesen:
Hoe versnellingsbakolie op Volvo XC60 verversen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector