Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn volvo xc70, wat te doen?

Als u alert bent op onregelmatige tekens op uw auto, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarbudget en plotselinge storingen verlagen de rekening niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw volvo xc70? Je hebt het vrijwel zeker ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motorunit, of een gestoord stationair toerental of vreemde zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste symptomen van een lekkende injector. Omdat deze problemen kunnen leiden tot ernstigere problemen met de motor van uw auto, hebben we besloten dit artikel samen te stellen om u te helpen het defect van een lekkende injector te voorkomen en op de juiste manier op te lossen. Om dit te bereiken kijken we eerst naar de casus van benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren volvo xc70.

Lekkende injector op mijn benzine volvo xc70

Het is essentieel om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, de waarheid is dat het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders maakt. Het belangrijkste verschil ligt in de druk die de injectoren ondergaan, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine volvo xc70: de verschillende lekken

Dat moet bekend zijn injectorlekken bij een volvo xc70 uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek krijgen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel volvo xc70

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem zorgt voor een zeer hoge druk in de motor, net als de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel volvo xc70: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselinjectoren op uw volvo xc70zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na verloop van tijd zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer zal de injector die op uw volvo xc70 lekt, het resultaat zijn van een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest hinderlijke, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten ervaren.

 • Als u na onderzoek olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan dit artikel over de aanwezigheid van olielekkage op uw volvo xc70 te lezen.

Lekkende injector op mijn volvo xc70, hoe het lek te verhelpen?

En om te eindigen gaan we een kijkje nemen hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Regelmatig wordt een lek, zoals we eerder zagen, in verband gebracht met een versleten afdichting door de opgelopen druk. Maar bedenk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele voorzorgsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak beperkt blijven tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Situeer de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze ingrepen niet bijzonder moeilijk, maar als u ook maar de kleinste onzekerheid heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw volvo xc70, raden we u aan dichter bij uw autotechnicus te komen om slechte manipulatie te voorkomen die kritiek zou kunnen zijn. schade toebrengen aan de conditie van uw volvo xc70.

Mocht u nog vragen hebben over de volvo xc70, aarzel dan niet om onze volvo xc70 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Schakeltrillingen op volvo xc70?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector