Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volvo XC90, wat te doen?

In het geval dat u alert bent op onregelmatige symptomen van uw voertuig, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en plotselinge defecten verlagen de kosten niet. Dus wat als u merkt dat u een lekkende injector op uw Volvo XC90? Je kwam er bijna zeker achter dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motor, een onrustig stationair draaien of ongebruikelijke zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste signalen van een lekkende injector. Omdat deze problemen meer kritieke motorproblemen in uw auto kunnen veroorzaken, hebben we ervoor gekozen om deze inhoudspagina samen te stellen om u te helpen de storing van een lekkende injector te verifiëren en deze op de juiste manier aan te pakken. Hiervoor gaan we in eerste instantie kijken naar de omstandigheid van benzine injectoren en dan die van diesel injectoren Volvo XC90.

Lekkende injector op mijn benzine Volvo XC90

Het is cruciaal om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in feite maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders. Het belangrijkste verschil zit in de druk die wordt uitgeoefend door de injectoren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Volvo XC90 op benzine: De verschillende lekken

Dat moet worden vermeld injector lekken op een Volvo XC90 uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Mogelijk heeft u een lek vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek tegenkomen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volvo XC90

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volvo XC90: De verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselverstuivers op uw Volvo XC90zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die op de lange duur zal vervormen, meestal zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, betreft deze lekkage het beheer van de brandstofretour in de verstuiver, deze keer wordt de verstuiver die lekt op uw Volvo XC90 veroorzaakt door een O-ring of de plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten tegenkomen.

 • Als u na controle heeft gecontroleerd dat er olie lekt maar het komt niet van uw injectoren, raden we u aan deze inhoudspagina te lezen over het bestaan ​​van olie die lekt op uw Volvo XC90.

Lekkende injector op mijn Volvo XC90, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we uitchecken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Zoals we eerder hebben gezien, wordt er regelmatig een lek geassocieerd met een versleten afdichting als gevolg van de geleden druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak beperkt blijven tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze interventies niet automatisch complex, maar als u de minste twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Volvo XC90, raden we u aan dichter bij uw monteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die de staat van uw Volvo XC90.

Als je meer handleidingen over de Volvo XC90 nodig hebt, ga dan naar onze Volvo XC90-categorie.

Weiterlesen:
Wegligging problemen Volvo XC90
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector