Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Probleem met automaat Volkswagen T-Cross ?

Voertuig leren besturen is niet altijd even handig, en af ​​en toe lijkt het misschien een goede oplossing om te kiezen voor een automaat Volkswagen T-Cross, of het nu voor eenvoudig gemak of gebruiksgemak is, dit type transmissie wordt steeds breder -spreiding. Desalniettemin, hoewel ze misschien een uitstekende keuze lijken, kan er net zo goed een zijn: problemen met de automatische versnellingsbakken van uw Volkswagen T-Cross . Dit is precies het onderwerp van onze inhoudspagina. Eerst zullen we de verschillende soorten automatische versnellingsbakken kort uitleggen, en in een tweede stap welke problemen die u mogelijk tegenkomt met de versnellingsbak van uw Volkswagen T-Cross en, tot slot, hoe deze op te lossen.

De verschillende soorten automatische versnellingsbakken van een Volkswagen T-Cross

.

Versnellingsbakken hebben het voordeel dat ze bekend staan ​​als solide, omdat u uw koppelingspedaal niet hoeft te gebruiken en alles elektronisch en mechanisch wordt beheerd. Er zal geen vroege slijtage zijn van uw koppeling of andere onderdelen die op de proef kunnen worden gesteld door misbruik van uw kant.

Desalniettemin, op basis van het type automatische transmissie waarmee uw Volkswagen T-Cross is uitgerust, zult u min of meer betrouwbaar zijn, we zullen ze nu aan u voorstellen:

 • Klassieke automatische versnellingsbak: hij zal een koppelomvormer gebruiken die het schakelen zal regelen, het is de oudste technologie, hij is de afgelopen decennia enorm geëvolueerd (meer versnellingen en een beter beheer van het schakelen).
 • Gerobotiseerde automatische versnellingsbak: Dit is een handgeschakelde versnellingsbak met een gerobotiseerd systeem dat de actie van de bestuurder zal veranderen. Dit type versnellingsbak is steeds minder basaal omdat ze als erg traag worden beschouwd. Ook wij voelen vaak een koppeling tijdens het afremmen.
 • Automatische transmissie met dubbele koppeling: dit is de beste automatische transmissie, hij werkt volgens hetzelfde principe als de robottransmissie, maar dankzij de dubbele koppeling heb je geen problemen meer met lage snelheden of een verhoogd brandstofverbruik. Ze zijn vaak uitgerust op luxe modellen.
 • Continu variabele automatische box: het is vergelijkbaar concept als op een scooter, een variator komt om de verschillen tussen acceleratie en motorsnelheid te regelen, ze zijn erg traag en reageren meestal niet tijdens de acceleratiefasen van uw Volkswagen T-Cross.
Weiterlesen:
Hoe de trekhaak elektrische Volkswagen T-Cross monteren?

.

Ik heb problemen met de automatische transmissie van mijn Volkswagen T-Cross

We beginnen nu met het deel dat u zeker het meest aantrekt in dit artikel, welke problemen kunt u tegenkomen bij de automaat van uw Volkswagen T-Cross? Zoals hierboven beschreven, zijn ze over het algemeen betrouwbaarder dan handmatige transmissies, maar hier zijn de belangrijkste problemen waarmee u te maken kunt krijgen:

 • Zoals hierboven beschreven, ongeacht het type automatische versnellingsbak, zijn ze vaak traag en hebben ze traagheid bij het accelereren. Dit fenomeen is echter ontworpen om alleen te gebeuren wanneer het voertuig wordt gestart, niet wanneer het wordt gelanceerd. Als het voelt alsof het constant tot stand komt, is de koppeling of omvormer vrijwel zeker dood.
 • Ik heb de indruk dat een versnelling in de automaat van mijn Volkswagen T-Cross niet meer verschuift of springt: Als u de indruk heeft dat uw versnellingen niet meer verschuiven of de neiging hebben om te springen op uw Volkswagen T-Cross, is er een onderdeel dat zeker verantwoordelijk is voor deze storing. In feite moet de solenoïde die werkt als een «schakelaar» om de versnellingen in te schakelen, niet effectief werken, tweede optie, een snelheids- of motortoerentalsensor kan defect zijn en de verkeerde informatie naar uw versnellingsbak sturen.
 • Als u druppels uit de automatische versnellingsbak van uw Volkswagen T-Cross voelt komen: Als u een koppeling voelt wanneer u omhoog gaat of vertraagt, is het ofwel uw olie die te oud is en die niet meer alle mechanismen van uw versnellingsbak smeert, of anders een sensor die slechte informatie geeft

  .

 • De automaat van mijn Volkswagen T-Cross lekt: Eindelijk, als de automatische transmissie van uw Volkswagen T-Cross lekt, is het hoogstwaarschijnlijk dat een van uw spionagezegels te versleten is.
Weiterlesen:
Stuur dat piept op Volkswagen T-Cross?

Hoe los ik automatische transmissieproblemen op een Volkswagen T-Cross op?

En tot slot gaan we proberen je de strategieën om de problemen met de automatische transmissie op uw Volkswagen T-Cross op te lossen . Vind ze hieronder:

 • Olielek aan de automaatbak van een Volkswagen T-Cross: Zoek de oorzaak van het lek, en vervang de betreffende pakking, laat dit uitvoeren door een specialist, een versnellingsbak openen is niet eenvoudig. Het kost je een paar honderd euro, specifiek voor de arbeid. Aarzel niet om onze inhoudspagina te lezen over versnellingsbakolielekken op Volkswagen T-Cross.
 • Sensorprobleem: Ongeacht welke sensor het betreft, een vervanging is de enige remedie, sensoren repareren zichzelf niet, u moet rekenen van 100 tot een paar honderd euro, afhankelijk van de moeilijkheid van toegang tot degene die u betreft.
 • Koppelingen: Als u problemen heeft met de koppelingen op uw Volkswagen T-Cross, hoeft u alleen een hele versnellingsbak te vervangen om comfort te krijgen en uw versnellingen te behouden.
 • De automatische versnellingsbak van mijn Volkswagen T-Cross slipt: in zo’n geval heb je zeker een kapotte koppelingsplaat, je zult de koppeling moeten vervangen en op sommige modellen heb je niet de mogelijkheid om deze te vervangen zonder een standaard inruil van de versnellingsbak, wees bereid om meer dan duizend euro uit te geven.

Er zijn andere problemen met de automatische transmissie op Volkswagen T-Cross, zoals elektronische problemen of drukproblemen, maar deze lijst somt de belangrijkste op, hoe dan ook, voor zulke moeilijke mechanismen. Zodra je een probleem op dit niveau voelt, raden we je aan om vrij snel naar je monteur te gaan.

Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel op mijn Volkswagen T-Cross?

Kijk voor meer tips over de Volkswagen T-Cross in de categorie Volkswagen T-Cross.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector