Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Probleem met automaat Volkswagen Touran?

Leren autorijden is niet altijd even gemakkelijk, en soms lijkt het misschien een goede oplossing om voor een automaat Volkswagen Touran te kiezen, of het nu gaat om eenvoudig comfort of gebruiksgemak, dit soort transmissie wordt steeds meer gangbaar. Hoewel ze misschien de beste oplossing lijken, kunnen er ook zijn: problemen met de automatische versnellingsbakken van uw Volkswagen Touran . Dit is precies het onderwerp van onze inhoudspagina. Eerst laten we u kort de verschillende typen automatische versnellingsbakken zien, en in een tweede stap welke problemen die u kunt tegenkomen met de versnellingsbak van uw Volkswagen Touran , en, eindelijk, hoe deze op te lossen.

De verschillende soorten automatische versnellingsbakken van een Volkswagen Touran

.

Versnellingsbakken hebben het voordeel dat ze solide zijn, omdat u uw koppelingspedaal niet hoeft te gebruiken en alles elektronisch en mechanisch wordt beheerd. van jouw kant.

Afhankelijk van het soort automatische transmissie waarmee uw Volkswagen Touran is uitgerust, zult u echter meer of minder betrouwbaar zijn, we zullen ze nu aan u voorstellen:

 • Gemeenschappelijke automatische versnellingsbak: hij zal een koppelomvormer gebruiken die het schakelen zal regelen, het is de oudste technologie, hij is de afgelopen decennia enorm geëvolueerd (meer versnellingen en een beter beheer van het schakelen).
 • Gerobotiseerde automatische versnellingsbak: Dit is een handgeschakelde versnellingsbak met een gerobotiseerd systeem dat de handeling van de bestuurder vervangt. Dit soort versnellingsbak is steeds minder eenvoudig omdat ze als erg traag worden beschouwd. Over het algemeen voelen we ook een koppeling tijdens het vertragen.
 • Automatische transmissie met dubbele koppeling: dit is de ultieme automatische transmissie, hij werkt volgens hetzelfde principe als de robottransmissie, maar dankzij de dubbele koppeling heb je geen last meer van lage snelheden of een verhoogd brandstofverbruik. Ze worden vaak op luxe modellen gemonteerd.
 • Continu variabele automatische box: het is hetzelfde concept als op een scooter, een variator komt om de verschillen tussen acceleratie en motorsnelheid te regelen, ze zijn bijzonder traag en reageren vaak niet tijdens de acceleratiefasen van uw Volkswagen Touran.
Weiterlesen:
Brandstofmeterlampje blijft branden op mijn Volkswagen Touran, wat te doen?

.

Ik heb problemen met de automatische transmissie van mijn Volkswagen Touran

We beginnen nu met het deel dat u absoluut het meest aantrekt in dit artikel, welke problemen kunt u tegenkomen bij de automaat van uw Volkswagen Touran? Zoals hierboven onthuld, zijn ze over het algemeen betrouwbaarder dan handmatige transmissies, maar hier zijn de belangrijkste problemen waarmee u te maken kunt krijgen:

 • As revealed above, no matter what kind of automatic gearbox, they are generally known to be slow and have inertia when accelerating. However, this phenomenon is designed to happen just when the car is started, not when it is launched. If it feels like it occurs all the time, the clutch or converter is likely dead.
 • Ik heb de indruk dat een versnelling in de automaat van mijn Volkswagen Touran niet meer schakelt of springt: Als u de indruk heeft dat uw versnellingen niet meer verschuiven of vaak springen op uw Volkswagen Touran, is er een onderdeel dat zeker verantwoordelijk is voor deze storing. Inderdaad, de solenoïde die werkt als een «schakelaar» om de versnellingen in te schakelen, mag niet effectief werken, tweede optie, een snelheids- of motortoerentalsensor kan defect zijn en de verkeerde informatie naar uw versnellingsbak sturen.
 • Als u druppels uit de automatische versnellingsbak van uw Volkswagen Touran voelt komen: Als u een koppeling voelt wanneer u omhoog gaat of vertraagt, is het ofwel uw olie die te oud is en die niet meer alle mechanismen van uw versnellingsbak smeert, of anders een sensor die slechte informatie geeft

  .

 • De automaat van mijn Volkswagen Touran lekt: Eindelijk, als de automatische transmissie van uw Volkswagen Touran lekt, is het hoogstwaarschijnlijk dat een van uw spionagezegels te versleten is.
Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel op mijn Volkswagen Touran 3?

Hoe los ik automatische transmissieproblemen op een Volkswagen Touran op?

En tot slot gaan we proberen je de oplossingen om de problemen met de automatische transmissie op uw Volkswagen Touran op te lossen . Vind ze hieronder:

 • Oil leak on the automatic gearbox of a Volkswagen Touran: Find the origin of the leak, and replace the concerned gasket, get it achieved by a specialist, opening a gearbox is not easy. It will cost you a few hundred euros, specifically for the labour. Do not hesitate to read our content page on gearbox oil leaks on Volkswagen Touran.
 • Sensorprobleem: Ongeacht welke sensor het betreft, een vervanging is de juiste oplossing, sensoren repareren zichzelf niet, u moet rekenen van 100 tot een paar honderd euro, afhankelijk van de moeilijkheid van toegang tot degene die u aanbelangt.
 • Koppelingen: Als u problemen heeft met de koppelingen van uw Volkswagen Touran, hoeft u alleen een volledige versnellingsbakwissel uit te voeren om meer comfort te krijgen en uw versnellingen te behouden.
 • De automatische versnellingsbak van mijn Volkswagen Touran slipt: in zo’n geval heb je zeker een dode koppelingsplaat, je zult de koppeling moeten vervangen en op sommige modellen heb je niet de mogelijkheid om deze te veranderen zonder een standaard vervanging uit te voeren van de versnellingsbak, wees bereid om meer dan duizend euro uit te geven.

Er zijn andere problemen met de automatische transmissie op Volkswagen Touran, zoals elektronische problemen of problemen met de druk, maar deze lijst somt de belangrijkste op, hoe dan ook, voor zulke moeilijke mechanismen. Zodra u een probleem op dit niveau voelt, raden we u aan snel naar uw monteur te gaan.

Weiterlesen:
Oplaadprobleem accu Volkswagen Touran 2, wat te doen?

Voor meer tips over de Volkswagen Touran, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Touran.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector