Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Probleem met automatische transmissie Volvo S60?

Leren autorijden is niet altijd even gemakkelijk, en vaak lijkt het misschien een goede oplossing om voor een automatische Volvo S60 te kiezen, als het om eenvoudig comfort of gebruiksgemak gaat, wordt dit soort transmissie steeds breder verspreid. Niettemin, hoewel ze misschien een ideale oplossing lijken, kan die er ook zijn problemen met de automatische versnellingsbakken van uw Volvo S60 . Dit is precies het onderwerp van ons artikel. Eerst laten we u kort de verschillende typen automatische versnellingsbakken zien en in een tweede stap welke problemen die u kunt tegenkomen met de versnellingsbak van uw Volvo S60 , en, eindelijk, hoe deze op te lossen.

De verschillende soorten automatische versnellingsbakken van een Volvo S60

.

Versnellingsbakken hebben het voordeel dat ze solide zijn, aangezien u uw koppelingspedaal niet hoeft te gebruiken en alles elektronisch en mechanisch wordt afgehandeld, er is geen voortijdige slijtage van uw koppeling of andere elementen die door misbruik op de proef kunnen worden gesteld op uw component.

Desalniettemin, afhankelijk van het soort automatische transmissie waarmee uw Volvo S60 is uitgerust, zult u min of meer betrouwbaar zijn, we zullen ze nu aan u blootstellen:

 • Klassieke automatische versnellingsbak: hij zal een koppelomvormer gebruiken die het schakelen zal regelen, het is de oudste technologie, hij is de afgelopen decennia enorm geëvolueerd (meer versnellingen en een beter beheer van het schakelen).
 • Gerobotiseerde automatische versnellingsbak: Dit is een handgeschakelde versnellingsbak met een gerobotiseerd systeem dat de actie van de bestuurder verandert. Dit soort versnellingsbak is steeds minder algemeen omdat ze als erg traag worden beschouwd. Ook bij het afremmen voelen we vaak een koppeling.
 • Automatische transmissie met dubbele koppeling: dit is de beste automatische transmissie, hij functioneert op hetzelfde concept als de robottransmissie, maar dankzij de dubbele koppeling heb je geen problemen meer met lage snelheden of een verhoogd brandstofverbruik. Ze zijn vaak gemonteerd op luxe modellen.
 • Continu variabele automatische box: het is een soortgelijk concept als op een scooter, een variator zal de verschillen tussen acceleratie en motorsnelheid gaan beheersen, ze zijn erg traag en reageren vaak niet tijdens de acceleratiefasen van uw Volvo S60.
Weiterlesen:
Waar vind ik een zekering voor de parkeerlichten op de Volvo S60?

.

Ik heb problemen met de automatische versnellingsbak op mijn Volvo S60

We starten nu het onderdeel dat u absoluut het meest aantrekt in dit artikel, wat zijn de problemen die u kunt tegenkomen met de automatische transmissie van uw Volvo S60? Zoals hierboven onthuld, zijn ze over het algemeen betrouwbaarder dan handgeschakelde transmissies, maar hier zijn de belangrijkste problemen waarmee u te maken kunt krijgen:

 • Zoals eerder beschreven, ongeacht het soort automatische versnellingsbak, staat het vaak bekend als traag en traag bij het accelereren. Niettemin wordt verondersteld dat dit fenomeen zich alleen voordoet wanneer de auto wordt gestart, niet wanneer deze wordt gelanceerd. Als het voelt alsof het constant gebeurt, is de koppeling of omvormer hoogstwaarschijnlijk dood.
 • Ik heb de indruk dat een versnelling in de automaat van mijn Volvo S60 niet meer schakelt of springt: Als u de indruk heeft dat uw versnellingen niet meer schakelen of vaak springen op uw Volvo S60, is er een onderdeel dat waarschijnlijk de oorzaak is van deze storing. De solenoïde die fungeert als een «schakelaar» om de versnellingen in te schakelen, mag in feite niet effectief werken, de tweede optie, een snelheids- of motortoerentalsensor kan defect zijn en de verkeerde informatie naar uw versnellingsbak sturen.
 • Als u voelt dat er druppels uit de automatische versnellingsbak van uw Volvo S60 komen: Als u een koppeling voelt wanneer u omhoog gaat of vertraagt, is het ofwel uw olie die te oud is en die niet meer alle mechanismen van uw versnellingsbak smeert, of anders een sensor die slechte informatie geeft

  .

 • De automatische transmissie van mijn Volvo S60 lekt: Eindelijk, als de automatische transmissie van uw Volvo S60 lekt, is de kans groot dat een van uw spionageafdichtingen te versleten is.
Weiterlesen:
Hoe remblokken van mijn Volvo S60 vervangen?

Hoe los ik problemen met automatische transmissies op een Volvo S60 op?

En tot slot gaan we proberen je de strategieën om de automatische transmissieproblemen op uw Volvo S60 op te lossen . Vind ze hieronder:

 • Olielek op de automatische versnellingsbak van een Volvo S60: Zoek de oorzaak van het lek, en vervang de betreffende pakking, laat het doen door een specialist, een versnellingsbak openen is niet eenvoudig. Het kost je een paar honderd euro, specifiek voor de arbeid. Denk niet twee keer na om ons artikel over versnellingsbakolielekken op Volvo S60 te lezen.
 • Sensorprobleem: Ongeacht welke sensor het betreft, een vervanging is de enige remedie, sensoren repareren zichzelf niet, u moet rekenen van 100 tot een paar honderd euro, afhankelijk van de moeilijkheid van toegang tot degene die u betreft.
 • Koppelingen: Als u problemen heeft met de koppelingen op uw Volvo S60, hoeft u alleen een hele versnellingsbak te vervangen om comfort te krijgen en uw versnellingen te behouden.
 • De automatische versnellingsbak van mijn Volvo S60 slipt: in dit geval heb je duidelijk een dode koppelingsplaat, je zult de koppeling moeten vervangen, en op sommige modellen kun je deze niet vervangen zonder de versnellingsbak standaard te wisselen , wees bereid om meer dan duizend euro uit te geven.

Er zijn andere problemen met de automatische transmissie op de Volvo S60, zoals elektronische problemen of drukproblemen, maar deze lijst bevat de belangrijkste, ongeacht de reden, voor dergelijke complexe mechanismen. Zodra u een probleem op dit niveau voelt, raden we u aan vrij snel naar uw monteur te gaan.

Weiterlesen:
Hoe verander ik het parkeerlicht van mijn Volvo S60?

Als u nog vragen heeft over de Volvo S60, aarzel dan niet om onze Volvo S60-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector