Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Probleem met automatische transmissie Volvo S90?

Leren autorijden is niet altijd gemakkelijk, en soms lijkt het misschien een goede oplossing om voor een automatische Volvo S90 te kiezen, of het nu voor basisgemak of gebruiksgemak is, dit type transmissie komt steeds vaker voor. Hoewel ze misschien een ideale keuze lijken, kunnen ze er ook zijn complicaties bij de automatische versnellingsbakken van uw Volvo S90 . Dit is precies het onderwerp van ons artikel. Eerst zullen we kort de verschillende soorten automatische versnellingsbakken uitleggen, en in een tweede stap welke complicaties die u tegen kunt komen met de versnellingsbak van uw Volvo S90 , en, eindelijk, hoe ze te repareren.

Het andere soort automatische versnellingsbak van een Volvo S90

.

Versnellingsbakken hebben het voordeel dat ze betrouwbaar zijn, omdat u uw koppelingspedaal niet hoeft te gebruiken en alles elektronisch en mechanisch wordt geregeld, zodat uw koppeling of andere elementen niet voortijdig verslijten door verkeerd gebruik. van uw kant.

Afhankelijk van het type automatische transmissie waarmee uw Volvo S90 is uitgerust, zult u echter min of meer betrouwbaar zijn, we zullen ze nu aan u voorstellen:

 • Klassieke automatische versnellingsbak: hij zal een koppelomvormer gebruiken die het schakelen zal beheren, het is de oudste technologie, hij is de afgelopen decennia behoorlijk geëvolueerd (meer versnellingen en een beter beheer van het schakelen).
 • Gerobotiseerde automatische versnellingsbak: Dit is een handgeschakelde versnellingsbak met een gerobotiseerd systeem dat de handeling van de bestuurder zal vervangen. Dit type versnellingsbak is steeds minder eenvoudig omdat ze als erg traag worden beschouwd. Ook bij het afremmen voelen we doorgaans een koppeling.
 • Automatische transmissie met dubbele koppeling: dit is de beste automatische transmissie, hij werkt volgens hetzelfde concept als de robottransmissie, maar dankzij de dubbele koppeling heb je geen last meer van lage snelheden of een verhoogd brandstofverbruik. Ze zijn vaak gemonteerd op luxe modellen.
 • Continu variabele automatische box: Het is hetzelfde principe als op een scooter, een variator zal de verschillen tussen acceleratie en motorsnelheid gaan beheersen, ze zijn bijzonder traag en reageren meestal niet tijdens de acceleratiefasen van uw Volvo S90.
Weiterlesen:
Hoe Volvo S90 openen met een lege batterij?

.

Ik heb problemen met de automatische transmissie op mijn Volvo S90

We beginnen nu met het deel dat je zeker het meest aantrekt in deze post, wat zijn de complicaties die u kunt tegenkomen bij de automatische transmissie van uw Volvo S90? Zoals hierboven uiteengezet, zijn ze over het algemeen betrouwbaarder dan handmatige transmissies, maar dit zijn de belangrijkste complicaties die u kunt tegenkomen:

 • Zoals hierboven onthuld, is het algemeen bekend dat ze, ongeacht het type automatische versnellingsbak, traag zijn en traag zijn bij het accelereren. Dit fenomeen is echter zo ontworpen dat het alleen optreedt wanneer het voertuig wordt gestart, niet wanneer het wordt gelanceerd. Als het voelt alsof het constant gebeurt, is de koppeling of converter waarschijnlijk dood.
 • Ik heb het gevoel dat een versnelling in de automaat van mijn Volvo S90 niet meer schakelt of springt: Als u het gevoel heeft dat uw versnellingen niet meer schakelen of de neiging hebben om te springen op uw Volvo S90, is er een onderdeel dat zeer zeker verantwoordelijk is voor deze storing. In feite moet de solenoïde die werkt als een «schakelaar» om de versnellingen in te schakelen niet goed werken, de tweede optie, een snelheids- of motortoerentalsensor kan defect zijn en de verkeerde informatie naar uw versnellingsbak sturen.
 • Als u druppels ervaart die afkomstig zijn van de automatische versnellingsbak van uw Volvo S90: Als u een koppeling ervaart wanneer u omhoog gaat of wanneer u vertraagt, is het ofwel uw olie die te oud is en die niet alle mechanismen van uw versnellingsbak voldoende smeert, ofwel een sensor die slechte informatie geeft

  .

 • De automatische transmissie van mijn Volvo S90 lekt: Eindelijk, als de automatische transmissie van uw Volvo S90 lekt, is de kans groot dat een van uw spionageafdichtingen te versleten is.
Weiterlesen:
Hoe de bumper van een Volvo S90 verwijderen?

Hoe los ik complicaties bij automatische transmissies op een Volvo S90 op?

En tot slot gaan we proberen je de technieken om de automatische transmissiecomplicaties op uw Volvo S90 op te lossen . Vind ze hieronder:

 • Olielek aan de automatische versnellingsbak van een Volvo S90: Zoek de oorzaak van het lek, en vervang de betreffende pakking, laat dit uitvoeren door een vakman, het openen van een versnellingsbak is niet eenvoudig. Het kost je een paar honderd euro, vooral voor de arbeid. Aarzel niet om ons artikel over versnellingsbakolielekken op de Volvo S90 te lezen.
 • Sensorprobleem: Ongeacht welke sensor het betreft, een vervanging is de enige remedie, sensoren repareren zichzelf niet, u moet rekenen van 100 tot een paar honderd euro, afhankelijk van de moeilijkheid van toegang tot degene die u zorgen baart.
 • Koppelingen: Als u complicaties heeft met de koppelingen op uw Volvo S90, hoeft u alleen een hele versnellingsbak te vervangen om comfort te krijgen en uw versnellingen te behouden.
 • De automatische versnellingsbak van mijn Volvo S90 slipt: in dit geval heb je zeker een dode koppelingsplaat, je zult de koppeling moeten vervangen en op sommige modellen kun je deze niet vervangen zonder een standaard de versnellingsbak, wees bereid om meer dan duizend euro uit te geven.

Er zijn andere automatische transmissie-complicaties op de Volvo S90, zoals elektronische problemen of drukcomplicaties, maar deze lijst bevat de belangrijkste, ongeacht de reden, voor dergelijke complexe mechanismen. Zodra je een probleem voelt op dit niveau, raden we je aan om snel naar je monteur te gaan.

Kijk voor meer tips over de Volvo S90 in de categorie Volvo S90.

Weiterlesen:
Hoe verwijder ik de wieldop van mijn Volvo S90?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector