Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Probleem met automatische transmissie Volvo V50?

Leren autorijden is niet altijd even gemakkelijk, en vaak lijkt het misschien een goede oplossing om een ​​automatische Volvo V50 te kiezen, of het nu voor eenvoudig gemak of gebruiksgemak is, dit soort transmissie komt steeds vaker voor. Desalniettemin, hoewel ze misschien de beste keuze lijken, zijn er misschien ook problemen met de automatische versnellingsbakken van uw Volvo V50 . Dit is precies het onderwerp van onze inhoud. Eerst zullen we de verschillende soorten automatische versnellingsbakken kort uitleggen, en in een tweede stap welke problemen die u kunt tegenkomen met de versnellingsbak van uw Volvo V50 , en, eindelijk, hoe ze op te lossen.

De verschillende soorten automatische versnellingsbakken van een Volvo V50

.

Versnellingsbakken hebben het voordeel dat ze betrouwbaar zijn, omdat u uw koppelingspedaal niet hoeft te gebruiken en alles elektronisch en mechanisch wordt beheerd, zodat uw koppeling of andere componenten die door misbruik op de proef kunnen worden gesteld, niet vroegtijdig verslijten op uw component.

Desalniettemin, op basis van het soort automatische transmissie waarmee uw Volvo V50 is uitgerust, zult u min of meer betrouwbaar zijn, we zullen ze nu aan u voorstellen:

 • Klassieke automatische versnellingsbak: hij zal een koppelomvormer gebruiken die het schakelen zal regelen, het is de oudste technologie, hij is de afgelopen decennia enorm geëvolueerd (meer versnellingen en een beter beheer van het schakelen).
 • Gerobotiseerde automatische versnellingsbak: Dit is een handgeschakelde versnellingsbak met een gerobotiseerd systeem dat de actie van de bestuurder zal veranderen. Dit soort versnellingsbakken is steeds minder basaal omdat ze als erg traag worden beschouwd. Ook bij het afremmen voelen we over het algemeen een koppeling.
 • Automatische transmissie met dubbele koppeling: Dit is de beste automatische transmissie, hij werkt volgens hetzelfde principe als de robottransmissie, maar dankzij de dubbele koppeling heb je geen problemen meer met lage snelheden of een verhoogd brandstofverbruik. Ze zijn vaak uitgerust op luxe modellen.
 • Continu variabele automatische box: het is vergelijkbaar concept als op een scooter, een variator komt om de verschillen tussen acceleratie en motorsnelheid te regelen, ze zijn bijzonder traag en reageren vaak niet tijdens de acceleratiefasen van uw Volvo V50.
Weiterlesen:
Wanneer schokdempers Volvo V50 vervangen?

.

Ik heb problemen met de automatische versnellingsbak op mijn Volvo V50

We beginnen nu met het onderdeel dat je zeker het meest aantrekt in dit bericht, wat zijn de problemen waarmee u te maken kunt krijgen met de automatische transmissie van uw Volvo V50? Zoals eerder uitgelegd, zijn ze over het algemeen betrouwbaarder dan handmatige transmissies, maar hier zijn de belangrijkste problemen die u kunt tegenkomen:

 • Zoals hierboven uitgelegd, ongeacht het type automatische versnellingsbak, zijn ze over het algemeen traag en hebben ze traagheid bij het accelereren. Desalniettemin is dit fenomeen ontworpen om alleen op te treden wanneer het voertuig wordt gestart, niet wanneer het wordt gelanceerd. Als het voelt alsof het constant gebeurt, is de koppeling of omvormer waarschijnlijk dood.
 • Ik heb het gevoel dat een versnelling in de automaat van mijn Volvo V50 niet meer verschuift of springt: Als u het gevoel heeft dat uw versnellingen niet meer verschuiven of vaak springen op uw Volvo V50, is er een component die de oorzaak is van deze storing. In werkelijkheid moet de solenoïde die fungeert als een «schakelaar» om de versnellingen in te schakelen niet goed werken, tweede optie, een snelheids- of motortoerentalsensor kan defect zijn en de verkeerde informatie naar uw versnellingsbak sturen.
 • Als u last heeft van vallen veroorzaakt door de automatische versnellingsbak van uw Volvo V50: Als u een koppeling ervaart wanneer u omhoog gaat of vertraagt, is het ofwel uw olie die te oud is en die niet meer alle mechanismen van uw versnellingsbak smeert, of anders een sensor die slechte informatie geeft

  .

 • De automatische transmissie van mijn Volvo V50 lekt: Ten slotte, als de automatische transmissie van uw Volvo V50 lekt, is het hoogstwaarschijnlijk dat een van uw spionagezegels te versleten is.
Weiterlesen:
Stationaire trillingen Volvo V50, wat te doen?

Hoe los ik problemen met automatische transmissies op een Volvo V50 op?

En tot slot gaan we proberen je de strategieën om de problemen met de automatische transmissie op uw Volvo V50 op te lossen . Vind ze hieronder:

 • Olielek aan de automatische versnellingsbak van een Volvo V50: Zoek de oorzaak van het lek en vervang de betreffende pakking, laat dit door een specialist doen, een versnellingsbak openen is niet eenvoudig. Het kost je een paar honderd euro, specifiek voor de arbeid. Denk niet twee keer na om onze inhoud te lezen over versnellingsbakolielekken op de Volvo V50.
 • Sensorprobleem: Ongeacht welke sensor het betreft, een vervanging is de juiste oplossing, sensoren repareren zichzelf niet, u moet rekenen van 100 tot een paar honderd euro, afhankelijk van de moeilijkheid van toegang tot degene die u zorgen baart.
 • Koppelingen: Als u problemen heeft met de koppelingen op uw Volvo V50, hoeft u alleen een volledige versnellingsbakwissel uit te voeren om meer comfort te krijgen en uw versnellingen te behouden.
 • De automatische versnellingsbak van mijn Volvo V50 slipt: In dit geval heb je duidelijk een lege koppelingsplaat, je zult de koppeling moeten verwisselen en op sommige modellen kun je deze niet verwisselen zonder de versnellingsbak standaard te vervangen , wees bereid om meer dan duizend euro uit te geven.

Er zijn andere problemen met de automatische transmissie op de Volvo V50, zoals elektronische problemen of drukproblemen, maar deze lijst bevat de belangrijkste, ongeacht de reden, voor dergelijke complexe mechanismen. Zodra u een probleem op dit niveau voelt, raden we u aan snel naar uw monteur te gaan.

Weiterlesen:
Hoe het versnellingsbaklek op de Volvo V50 te verhelpen?

Mocht u nog vragen hebben over de Volvo V50, aarzel dan niet om onze Volvo V50 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector