Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Probleem met automatische transmissie Volvo XC60?

Leren autorijden is niet altijd onproblematisch, en vaak lijkt het misschien een goede oplossing om voor een automatische Volvo XC60 te kiezen, of het nu om gemak of gebruiksgemak gaat, dit soort transmissies komt steeds vaker voor. Niettemin, hoewel ze misschien de beste keuze lijken, kan er net zo goed een zijn problemen met de automatische versnellingsbakken van uw Volvo XC60 . Dit is precies het thema van ons artikel. Eerst zullen we kort de verschillende soorten automatische versnellingsbakken beschrijven en in een tweede stap welke problemen die u mogelijk tegenkomt met de versnellingsbak van uw Volvo XC60 , en, eindelijk, hoe ze te repareren.

Het andere soort automatische versnellingsbak van een Volvo XC60

.

Versnellingsbakken hebben het voordeel dat ze betrouwbaar zijn, omdat u uw koppelingspedaal niet hoeft te gebruiken en alles elektronisch en mechanisch wordt bediend, zodat uw koppeling of andere elementen die door verkeerd gebruik op de proef kunnen worden gesteld, niet vroegtijdig verslijten van uw kant.

Desalniettemin, gebaseerd op het soort automatische transmissie waarmee uw Volvo XC60 is uitgerust, zult u min of meer betrouwbaar zijn, we zullen ze nu aan u presenteren:

 • Klassieke automatische versnellingsbak: hij zal een koppelomvormer gebruiken die het schakelen zal regelen, het is de oudste technologie, hij is de afgelopen decennia behoorlijk geëvolueerd (meer versnellingen en een beter beheer van het schakelen).
 • Gerobotiseerde automatische versnellingsbak: dit is een handgeschakelde versnellingsbak met een gerobotiseerd mechanisme dat de handeling van de bestuurder vervangt. Dit soort versnellingsbak komt steeds minder vaak voor omdat ze als erg traag worden beschouwd. Ook wij voelen nogal eens een koppeling tijdens het vertragen.
 • Automatische transmissie met dubbele koppeling: dit is de beste automatische transmissie, hij werkt volgens hetzelfde concept als de robottransmissie, maar dankzij de dubbele koppeling heb je geen problemen meer met lage snelheden of een verhoogd brandstofverbruik. Ze zijn vaak uitgerust op luxe modellen.
 • Continu variabele automatische box: het is dezelfde theorie als op een scooter, een variator zal de verschillen tussen acceleratie en motorsnelheid gaan beheersen, ze zijn bijzonder traag en reageren meestal niet tijdens de acceleratiefasen van uw Volvo XC60.
Weiterlesen:
GPS Volvo XC60 werkt niet Volvo XC60

.

Ik heb problemen met de automatische versnellingsbak op mijn Volvo XC60

We beginnen nu met het deel dat u zeker het meest aantrekt in dit artikel, wat zijn de problemen waarmee u te maken kunt krijgen bij de automatische transmissie van uw Volvo XC60? Zoals eerder beschreven, zijn ze over het algemeen betrouwbaarder dan handgeschakelde transmissies, maar dit zijn niettemin de belangrijkste problemen waarmee u te maken kunt krijgen:

 • Zoals eerder onthuld, ongeacht het soort automatische versnellingsbak, is het vaak vastgesteld dat ze traag zijn en traagheid hebben bij het accelereren. Desalniettemin zou dit fenomeen zich voordoen wanneer de auto wordt gestart, niet wanneer deze wordt gelanceerd. Als het voelt alsof het de hele tijd gebeurt, is de koppeling of converter vrijwel zeker dood.
 • Ik heb de indruk dat een versnelling in de automaat van mijn Volvo XC60 niet meer schakelt of springt: Als u de indruk heeft dat uw versnellingen niet meer schakelen of de neiging hebben om te springen op uw Volvo XC60, is er een onderdeel dat zeer zeker verantwoordelijk is voor deze storing. De solenoïde die fungeert als een «schakelaar» om de versnellingen in te schakelen, mag in feite niet goed werken, de tweede optie, een snelheidssensor of een snelheidssensor van de motoreenheid kan defect zijn en de verkeerde informatie naar uw versnellingsbak sturen.
 • Als u een val ervaart die wordt veroorzaakt door de automatische versnellingsbak van uw Volvo XC60: Als u een koppeling ervaart wanneer u omhoog gaat of wanneer u vertraagt, is het ofwel uw olie die te oud is en die niet alle mechanismen van uw versnellingsbak voldoende smeert, ofwel een sensor die slechte informatie geeft

  .

 • De automatische transmissie van mijn Volvo XC60 lekt: Ten slotte, als de automatische transmissie van uw Volvo XC60 lekt, is de kans groot dat een van uw spionageafdichtingen te versleten is.
Weiterlesen:
Volvo XC60 DAT GAAT in slappe modus

Hoe los ik problemen met automatische transmissies op een Volvo XC60 op?

En tot slot gaan we proberen je de methoden om de automatische transmissieproblemen op uw Volvo XC60 op te lossen . Vind ze hieronder:

 • Olielekkage op de automatische versnellingsbak van een Volvo XC60: Zoek de oorsprong van het lek, en vervang de betreffende pakking, laat dit door een vakman doen, een versnellingsbak openen is niet eenvoudig. Het kost je een paar honderd euro, specifiek voor de arbeid. Denk niet twee keer na om ons artikel over versnellingsbakolielekken op Volvo XC60 te lezen.
 • Sensorprobleem: Ongeacht welke sensor het betreft, een vervanging is de juiste oplossing, sensoren repareren zichzelf niet, u moet rekenen van 100 tot een paar honderd euro, afhankelijk van de moeilijkheid van toegang tot degene die u zorgen baart.
 • Koppelingen: Als u problemen heeft met de koppelingen op uw Volvo XC60, hoeft u alleen een hele versnellingsbak te vervangen om comfort te krijgen en uw versnellingen te behouden.
 • De automatische versnellingsbak van mijn Volvo XC60 slipt: in zo’n geval heb je duidelijk een dode koppelingsplaat, zul je de koppeling moeten vervangen, en op sommige modellen heb je de mogelijkheid deze niet te vervangen zonder een standaard de versnellingsbak, wees bereid om meer dan duizend euro uit te geven.

Er zijn andere problemen met de automatische transmissie op de Volvo XC60, zoals elektronische problemen of drukproblemen, maar deze lijst bevat in ieder geval de belangrijkste voor dergelijke complexe mechanismen. Zodra je een probleem voelt op dit niveau, raden we je aan om vrij snel naar je monteur te gaan.

Weiterlesen:
Remvloeistoflek Volvo XC60

Kijk voor meer tips over de Volvo XC60 in de categorie Volvo XC60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector