Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Probleem met automatische transmissie Volvo XC90?

Leren autorijden is niet altijd gemakkelijk, en af ​​en toe lijkt het misschien een goede oplossing om voor een automatische Volvo XC90 te kiezen, als het om heel gemakkelijk comfort of gebruiksgemak gaat, komt dit type transmissie steeds vaker voor. Hoewel ze misschien een uitstekende keuze lijken, kan dat net zo goed zijn complicaties bij de automatische versnellingsbakken van uw Volvo XC90 . Dit is precies het onderwerp van onze inhoudspagina. Eerst zullen we kort de verschillende soorten automatische versnellingsbakken beschrijven en in een tweede stap welke complicaties die u tegen kunt komen met de versnellingsbak van uw Volvo XC90 , en tot slot hoe ze op te lossen.

Het andere soort automatische versnellingsbak van een Volvo XC90

.

Versnellingsbakken hebben het voordeel dat ze betrouwbaar zijn, omdat u uw koppelingspedaal niet hoeft te gebruiken en alles elektronisch en mechanisch wordt bediend, zodat uw koppeling of andere onderdelen die op de proef kunnen worden gesteld, niet voortijdig slijten. misbruik van uw component.

Afhankelijk van het type automatische transmissie waarmee uw Volvo XC90 is uitgerust, zult u echter min of meer betrouwbaar zijn, we zullen ze nu aan u presenteren:

 • Gemeenschappelijke automatische versnellingsbak: hij zal een koppelomvormer gebruiken die het schakelen zal regelen, het is de oudste technologie, hij is de afgelopen decennia enorm geëvolueerd (meer versnellingen en een beter beheer van het schakelen).
 • Gerobotiseerde automatische versnellingsbak: Dit is een handgeschakelde versnellingsbak met een gerobotiseerd mechanisme dat de actie van de bestuurder verandert. Dit type versnellingsbak is steeds minder algemeen omdat ze als erg traag worden beschouwd. Over het algemeen voelen we ook een koppeling tijdens het vertragen.
 • Automatische transmissie met dubbele koppeling: dit is de beste automatische transmissie, hij werkt volgens hetzelfde principe als de robottransmissie, maar dankzij de dubbele koppeling heb je geen last meer van lage snelheden of een verhoogd brandstofverbruik. Ze zijn vaak gemonteerd op luxe modellen.
 • Continu variabele automatische box: Het is een soortgelijk concept als op een scooter, een variator zal de verschillen tussen acceleratie en motorsnelheid gaan beheersen, ze zijn bijzonder traag en reageren meestal niet tijdens de acceleratiefasen van uw Volvo XC90.
Weiterlesen:
Wanneer de remschijven vervangen Volvo XC90?

.

Ik heb problemen met de automatische transmissie op mijn Volvo XC90

We starten nu het onderdeel dat u zeker het meest aantrekt in dit artikel, wat zijn de complicaties waarmee u te maken kunt krijgen bij de automatische transmissie van uw Volvo XC90? Zoals hierboven beschreven, zijn ze over het algemeen betrouwbaarder dan handgeschakelde transmissies, maar dit zijn de belangrijkste complicaties die u kunt tegenkomen:

 • Zoals eerder vermeld, ongeacht het type automatische versnellingsbak, zijn ze over het algemeen traag en traag bij het accelereren. Het is echter de bedoeling dat dit fenomeen optreedt wanneer de auto wordt gestart, niet wanneer deze wordt gelanceerd. Als het voelt alsof het constant gebeurt, is de koppeling of converter waarschijnlijk dood.
 • Ik heb het gevoel dat een versnelling in de automaat van mijn Volvo XC90 niet meer schakelt of springt: Als u het gevoel heeft dat uw versnellingen niet meer schakelen of de neiging hebben om te springen op uw Volvo XC90, is er ongetwijfeld een onderdeel dat de oorzaak is van deze storing. Inderdaad, de solenoïde die fungeert als een «schakelaar» om de versnellingen in te schakelen, mag niet goed werken, de tweede optie, een snelheidssensor of een snelheidssensor van de motoreenheid kan defect zijn en de verkeerde informatie naar uw versnellingsbak sturen.
 • Als u druppels ervaart die afkomstig zijn van de automatische versnellingsbak van uw Volvo XC90: Als u een koppeling ervaart wanneer u omhoog gaat of wanneer u vertraagt, is het ofwel uw olie die te oud is en die niet alle mechanismen van uw versnellingsbak voldoende smeert, ofwel een sensor die slechte informatie geeft

  .

 • De automatische transmissie van mijn Volvo XC90 lekt: Eindelijk, als de automatische transmissie van uw Volvo XC90 lekt, is de kans groot dat een van uw spionageafdichtingen te versleten is.
Weiterlesen:
Waar vind je een knipperende zekering op de Volvo XC90?

Hoe los ik complicaties bij automatische transmissies op een Volvo XC90 op?

En tot slot gaan we proberen je de technieken om de complicaties bij automatische transmissie op uw Volvo XC90 op te lossen . Vind ze hieronder:

 • Olielek aan de automatische versnellingsbak van een Volvo XC90: Ontdek de oorzaak van het lek, en vervang de betreffende pakking, laat dit doen door een specialist, een versnellingsbak openen is niet eenvoudig. Het kost je een paar honderd euro, specifiek voor de arbeid. Denk niet twee keer na om onze inhoudspagina te lezen op versnellingsbakolielekkage op Volvo XC90.
 • Sensorprobleem: Ongeacht welke sensor het betreft, een vervanging is de juiste remedie, sensoren repareren zichzelf niet, u moet rekenen van 100 tot een paar honderd euro, afhankelijk van de moeilijkheid van toegang tot degene die u betreft.
 • Koppelingen: Als u complicaties heeft met de koppelingen op uw Volvo XC90, hoeft u alleen een complete versnellingsbak te wisselen om comfort te krijgen en uw versnellingen te behouden.
 • De automatische versnellingsbak van mijn Volvo XC90 slipt: in dit geval heb je zeker een dode koppelingsplaat, je zult de koppeling moeten verwisselen, en op sommige modellen heb je de mogelijkheid om deze niet te veranderen zonder een standaard vervanging van de versnellingsbak, wees bereid om meer dan duizend euro uit te geven.

Er zijn andere automatische transmissiecomplicaties op de Volvo XC90, zoals elektronische problemen of drukcomplicaties, maar deze lijst bevat de belangrijkste, ongeacht de reden, voor zulke moeilijke mechanismen. Zodra u een probleem op dit niveau voelt, raden we u aan om snel naar uw monteur te gaan.

Weiterlesen:
Waar vind ik een elektrische raamzekering op de Volvo XC90?

Kijk voor meer tips over de Volvo XC90 in de categorie Volvo XC90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector