Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam vast op Volkswagen Passat, wat kan ik doen?

Hoewel nieuwere auto’s steeds beter worden geïsoleerd, worden ze de hele zomer nog steeds behoorlijk warm. Een van de gemakkelijkste manieren om deze warmte in de zomer vrij snel af te voeren, of u te helpen de mist in de winter te verwijderen, is door uw ramen te openen tijdens het rijden. Niettemin, vaak is uw ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in zo’n geval doen als ik een raam vast op mijn Volkswagen Passat ? Dit is precies wat we in dit artikel zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we het geval ontdekken van een handmatige ruit die vastzit op Volkswagen Passat , en ten tweede het geval van een elektrisch bedienbare ruit.

Handmatig raam vast op Volkswagen Passat

De systemen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn anders, als de raam van uw Volkswagen Passat zit vast in de open of gesloten positie , technisch zal er niet veel veranderen, maar in geopende stand is het noodzakelijkerwijs vervelender, u loopt het risico dat uw voertuig wordt gestolen of dat u slecht weer krijgt en dat de binnenkant van uw Volkswagen Passat schimmelt of elektrische problemen heeft als gevolg gevolg van vochtigheid.

Waarom zit het handmatige raam van mijn Volkswagen Passat vast?

Als u in het geval bent waar het handmatige raam van uw Volkswagen Passat zit vast in open of gesloten positie zijn er twee hoofdmotieven die deze blokkade kunnen beschrijven:

 • De raamregelkabel is verward of gebroken: dit voorkomt dat het systeem het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn beschadigd: ze voorkomen dat het glas correct op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Hoe verwijder je de wieldop van mijn Volkswagen Passat 8 ?

Hoe open ik het vastzittende handmatige raam op mijn Volkswagen Passat?

Nu hebben we ontdekt waarom de handmatige ruit van uw Volkswagen Passat in geopende of gesloten stand vergrendeld is. We zullen nu de oplossingen bespreken die voor u beschikbaar zijn, zodat u dat kunt deblokkeer het raam van uw Volkswagen Passat . Om dit te doen, heb je geen erg geavanceerd mechanisch begrip nodig, de handmatige mechanismen zijn eigenlijk vrij eenvoudig. Je zult wel moeten verwijder de verzegeling van uw deur om toegang te krijgen tot het raamliftsysteem. Met een visuele controle zult u vrij snel merken of sommige elementen zijn gebroken, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel in de war is of als de rails beschadigd zijn, waardoor de ruit van uw Volkswagen Passat wordt geblokkeerd. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen deze terug te plaatsen op de website en deze te smeren, anders moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de systemen die veilig worden vervangen.

Elektrisch raam vast op Volkswagen Passat

Laten we nu verder gaan met het meest algemene geval, a elektrisch raam geblokkeerd op Volkswagen Passat . Elektrische ramen zijn immers noodzakelijkerwijs complexer dan handmatige ramen en brengen dus noodzakelijkerwijs hun deel van extra problemen met zich mee.

Waarom zit het elektrisch bedienbare raam van mijn Volkswagen Passat vast?

Dus laten we beginnen met de mogelijke wortels van een raam geblokkeerd op Volkswagen Passat:

 • Defecte raamopenermotoren: dit is inderdaad een van de meest fundamentele oorzaken van het falen van de raamopener, omdat deze motoren na verloop van tijd moe worden en onbruikbaar kunnen worden. Over het algemeen kun je dit ontdekken, want voordat ze helemaal loslaten, beginnen ze moe te worden en gaat het raam steeds minder snel omhoog.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem grijpt of breekt, in dit geval zou u een specifiek geluid moeten opmerken wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamopener kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het systeem, bovendien zou u een geluid moeten horen wanneer u de ruit van uw Volkswagen Passat activeert

  .

 • De raamliftzekering is defect, dus geen voeding naar de raamliftmotor van uw Volkswagen Passat

  .

 • De schakelknop is losgekoppeld of defect
Weiterlesen:
Volkswagen Passat touchscreen werkt niet

Hoe ontgrendel ik de vastzittende elektrische ruit van mijn Volkswagen Passat?

Nu we alle mogelijke oorzaken van een geblokkeerd raam op Volkswagen Passat hebben ontdekt, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen. Hier zijn de verschillende procedures die u op een website kunt plaatsen om het raam van uw Volkswagen Passat te deblokkeren:

 • Voordat u iets anders gaat doen, moet u voorzichtig de deurbekleding verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes op de website breekt.
 • Eenmaal voor het systeem moet u de elektrische installatie testen, de voedingskabels van de motor loskoppelen en met een voltmeter controleren of u een stroom van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop van de raamlift drukt. Als dit niet het geval is, moet je dat doen kijk naar de raamliftzekering op uw Volkswagen Passat , raadpleeg ons artikel om u te helpen het te vinden. Als uw zekering in goede staat is, controleer dan uw voedingsdraden, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die is gedraaid, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het terug op de website te plaatsen, anders moet het worden vervangen.
 • Wat de motoreenheid betreft, is een eenvoudige originele vervanging de beste remedie, in feite is een motor met dode motor niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Volkswagen Passat, kunt u deze eenvoudig vervangen omdat ze gewoon op uw raam worden geknipt of geschroefd.
 • Tot slot, als er niets gebeurt wanneer u de schakelknop activeert en u al uw elektrische verbindingen hebt onderzocht, verwijder dan de schakelknop om te zien of deze goed is aangesloten of niet is beschadigd.
Weiterlesen:
Stationaire trillingen Volkswagen Passat, wat te doen?

Daar weet je het nu hoe zich te ontdoen van een vastgelopen raam op Volkswagen Passat / Strong, sommige reparaties zijn complexer dan andere, als u niet in staat bent om ze zelf te doen, ga dan naar uw monteur die de mogelijkheid heeft om ze voor u te doen.

Indien u nog vragen heeft over de Volkswagen Passat, aarzel dan niet om onze Volkswagen Passat-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector