Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam vast op Volkswagen Touareg, wat kan ik doen?

Hoewel nieuwere auto’s steeds beter worden geïsoleerd, worden ze de hele zomer nog steeds behoorlijk warm. Een van de gemakkelijkste technieken om deze hitte de hele zomer vrij snel af te voeren, of u te helpen de mist in de winter te verminderen, is door uw ramen te openen tijdens het rijden. Toch heb je soms ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in zo’n geval doen als ik een raam vast op mijn Volkswagen Touareg? Dit is precies wat we vandaag zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we het geval zien van een handmatige ruit die vastzit op Volkswagen Touareg, en ten tweede het geval van een elektrisch bedienbare ruit.

Handmatig raam vast op Volkswagen Touareg

De mechanismen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn echter anders als de raam van uw Volkswagen Touareg zit vast in de open of gesloten stand , zal het technisch gezien niet veel vervangen, maar in de open stand is het eigenlijk frustrerender, je loopt het risico dat je voertuig wordt gestolen, of door slecht weer gaat en dat de binnenkant van je Volkswagen Touareg schimmelt of elektrische problemen krijgt door tot vochtigheid.

Waarom zit de manuele ruit van mijn Volkswagen Touareg vast?

Als u in het geval bent waar de manuele ruit van uw Volkswagen Touareg zit vast in de open of gesloten positie zijn er twee belangrijke oorzaken die u deze blokkering kunnen laten zien:

 • De raamregelkabel is verward of beschadigd: dit voorkomt dat het systeem het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn beschadigd: ze voorkomen dat het glas optimaal op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Servicelampje Volkswagen Touareg uitschakelen

Hoe open ik het vastzittende handmatige raam op mijn Volkswagen Touareg?

Nu hebben we gezien waarom de handmatige ruit van uw Volkswagen Touareg in de open of gesloten stand is vergrendeld. We zullen nu de alternatieven bespreken die voor u beschikbaar zijn, zodat u kunt deblokkeer de ruit van uw Volkswagen Touareg . Om dit voor elkaar te krijgen, heb je geen zeer geavanceerde mechanische kennis nodig, de handmatige mechanismen zijn vrij eenvoudig. Je zult wel moeten verwijder de verzegeling van uw deur om toegang te krijgen tot het raamliftsysteem. Met een visuele controle kunt u vrij snel zien of sommige onderdelen beschadigd zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel in de knoop zit of dat de rails beschadigd zijn, waardoor de ruit van uw Volkswagen Touareg wordt geblokkeerd. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen deze terug te plaatsen en te smeren, in elk ander geval moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de mechanismen die moeten worden gewijzigd.

Elektrisch raam vast op Volkswagen Touareg

Laten we nu verder gaan met het meest eenvoudige geval, a elektrisch raam geblokkeerd op Volkswagen Touareg . In feite zijn elektrische ramen eigenlijk complexer dan handmatige ramen en brengen ze dus eigenlijk hun deel van extra problemen met zich mee.

Waarom zit de elektrische ruit van mijn Volkswagen Touareg vast?

Laten we beginnen met de mogelijke oorsprong van een geblokkeerd raam op Volkswagen Touareg:

 • Defecte raamopenermotoren: In feite is dit een van de meest voorkomende redenen voor het falen van de raamopener, omdat deze motoren na verloop van tijd moe worden en onbruikbaar kunnen worden. Over het algemeen kun je dit zien, want voordat ze helemaal loslaten, beginnen ze moe te worden en gaat het raam steeds minder snel omhoog.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem loopt vast of breekt, in dat geval zou u een specifiek geluid moeten opmerken wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamopener kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het systeem, ook moet u een geluid opmerken wanneer u het raam van uw Volkswagen Touareg activeert

  .

 • De zekering van de raamlift is defect, dus geen stroomtoevoer naar de raamliftmotor van uw Volkswagen Touareg

  .

 • De schakelknop is niet aangesloten of defect
Weiterlesen:
Hoe de startonderbreker Volkswagen Touareg uitschakelen?

Hoe ontgrendel ik de vastzittende elektrische ruit van mijn Volkswagen Touareg?

Nu we alle mogelijke redenen voor een geblokkeerd raam op Volkswagen Touareg hebben gezien, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen. In dit artikel vindt u de verschillende procedures die u kunt toepassen om het raam van uw Volkswagen Touareg te deblokkeren:

 • Voordat u iets anders doet, moet u voorzichtig uw portierbekleding verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes breekt die deze op hun plaats houden.
 • Eenmaal voor het systeem moet u de elektrische installatie testen, de voedingskabels van de motor loskoppelen en met een voltmeter controleren of u een stroom van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop van de raamlift drukt. Als dit niet het geval is, moet u naar de raamliftzekering van uw Volkswagen Touareg kijken. Raadpleeg onze inhoudspagina om u te helpen deze te vinden. Als uw zekering in goede staat is, onderzoek dan uw voedingskabels, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die in de knoop zit, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het weer op zijn plaats te zetten, in elk ander geval moet het worden vervangen.
 • Wat betreft de motor zal een eenvoudige originele vervanging de beste oplossing zijn, in feite is een dode motor niet meer te herstellen.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Volkswagen Touareg, dan kunt u deze eenvoudig vervangen omdat ze gewoon op uw raam worden geklikt of geschroefd.
 • Eindelijk, als er niets gebeurt wanneer u de schakelknop activeert en u al uw elektrische verbindingen hebt gecontroleerd, verwijder dan de schakelknop om te zien of deze goed is aangesloten of niet is beschadigd.
Weiterlesen:
Waar is starter op Volkswagen Touareg ?

Daar weet je het nu hoe zich te ontdoen van een vastzittende ruit op Volkswagen Touareg/strong, sommige reparaties zijn ingewikkelder dan andere, als u niet in staat bent om ze zelf te doen, ga dan naar uw monteur die ze voor u kan doen.

Wil je meer tutorials over de Volkswagen Touareg, ga dan naar onze Volkswagen Touareg categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector