Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam vast op Volkswagen Up!, wat kan ik doen?

Desalniettemin worden nieuwere auto’s steeds beter geïsoleerd, het zijn nog steeds ovens in de zomer. Een van de meest elementaire methoden om deze hitte in de zomer vrij snel af te voeren, of u te helpen de mist in de winter te verwijderen, is door uw ramen te openen tijdens het rijden. Soms is uw ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in dit geval doen als ik een raam vast op mijn Volkswagen Up!? Dit is precies wat we vandaag zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we de omstandigheid ontdekken van een handmatige ruit die vastzit op Volkswagen Up!, en ten tweede de omstandigheid van een elektrische ruit.

Handmatig raam vast op Volkswagen Up!

De systemen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn echter anders als de raam van uw Volkswagen Up! zit vast in de open of gesloten positie , zal technisch gezien niet veel vervangen, maar in open stand is het juist frustrerender, je loopt het risico dat je voertuig gestolen wordt, of slecht weer te verduren krijgt en dat de binnenkant van je Volkswagen Up! schimmels of heeft elektrische complicaties als gevolg van vochtigheid.

Waarom is de handmatige ruit van mijn Volkswagen Up! zit vast?

Als u zich in de omstandigheid bevindt waar de manuele ruit van uw Volkswagen Up! zit vast in open of gesloten positie zijn er twee belangrijkste motieven die u deze blokkade kunnen tonen:

 • De raamregelkabel is verward of gebroken: dit voorkomt dat het mechanisme het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn beschadigd: ze voorkomen dat het glas correct op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Motorlampje blijft branden Volkswagen Up!

Hoe open ik het vastzittende handmatige raam op mijn Volkswagen Up!?

Nu hebben we ontdekt waarom de handmatige ruit van uw Volkswagen Up! is vergrendeld in de open of gesloten positie. We zullen nu praten over de alternatieven die voor u beschikbaar zijn, zodat u kunt deblokkeer de ruit van uw Volkswagen Up! . Om dit te doen heb je geen zeer geavanceerde mechanische kennis nodig, de handmatige mechanismen zijn vrij eenvoudig. Je zult wel moeten verwijder de verzegeling van uw deur om toegang te krijgen tot het raammechanisme. Met een visuele controle kunt u vrij snel zien of bepaalde elementen beschadigd zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel in de knoop zit of dat de rails beschadigd zijn, waardoor de ruit van uw Volkswagen Up! geblokkeerd wordt. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen deze terug te plaatsen en te smeren, in elk ander geval moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de systemen die veilig moeten worden vervangen.

Elektrisch raam vast op Volkswagen Up!

Laten we nu verder gaan met de meest algemene omstandigheid, a elektrische ruit geblokkeerd op Volkswagen Up! . In feite zijn elektrische ramen eigenlijk moeilijker dan handmatige ramen en brengen ze dus hun deel van extra complicaties met zich mee.

Waarom is de elektrische ruit van mijn Volkswagen Up! zit vast?

Dus laten we beginnen met de mogelijke wortels van een raam geblokkeerd op Volkswagen Up!:

 • Defecte raambedieningsmotoren: In werkelijkheid is dit een van de meest voorkomende redenen voor het falen van raambedieningen, omdat deze motoren na verloop van tijd moe worden en onbruikbaar kunnen worden gemaakt. Over het algemeen kun je dit ontdekken, want voordat ze volledig opgeven, beginnen ze moe te worden en gaat het raam steeds minder snel omhoog.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem loopt vast of breekt, in dat geval zou u een specifiek geluid moeten opmerken wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamopener kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het mechanisme, bovendien zou u een geluid moeten horen bij het activeren van het raam van uw Volkswagen Up!

  .

 • De zekering van de raamlift is defect, dus geen stroomtoevoer naar de raamliftmotor van uw Volkswagen Up!

  .

 • De schakelknop is losgekoppeld of defect
Weiterlesen:
Lekkende injector op mijn Volkswagen Up!, wat te doen?

Hoe ontgrendel ik de vastzittende elektrische ruit van mijn Volkswagen Up!?

Nu we alle mogelijke oorzaken van een geblokkeerd raam op Volkswagen Up! hebben ontdekt, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen. In dit artikel vindt u de verschillende procedures die u kunt toepassen om het raam van uw Volkswagen te deblokkeren Omhoog!:

 • Voordat u iets anders gaat doen, moet u voorzichtig uw portierbekleding verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes breekt die deze op hun plaats houden.
 • Eenmaal voor het mechanisme moet u de elektrische installatie testen, de voedingskabels van de motor loskoppelen en met een voltmeter controleren of u een stroom van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop van de raamlift drukt. Als dit niet het geval is, moet u naar de zekering van het raammechanisme van uw Volkswagen Up! kijken, raadpleeg onze inhoud om u te helpen deze te identificeren. Als uw zekering in goede staat is, controleer dan uw voedingsdraden, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die is gedraaid, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het weer op zijn plaats te zetten, anders moet het worden vervangen.
 • Wat de motor betreft, is een eenvoudige originele vervanging de beste oplossing, inderdaad is een dode-motoreenheid niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Volkswagen Up!, dan kunt u deze eenvoudig vervangen omdat ze gewoon op uw raam worden geklikt of geschroefd.
 • Als er ten slotte niets gebeurt wanneer u de schakelknop activeert en u al uw elektrische verbindingen hebt onderzocht, verwijdert u de schakelknop om te zien of deze effectief is aangesloten of dat deze niet is beschadigd.
Weiterlesen:
ABS-lampje blijft branden Volkswagen Up!, wat te doen?

Daar weet je het nu hoe zich te ontdoen van een vastzittende ruit op Volkswagen Up!/strong, sommige reparaties zijn moeilijker dan andere, als u niet in staat bent om ze zelf te doen, ga dan naar uw monteur die de mogelijkheid heeft om ze voor u te doen.

Als u nog vragen heeft over de Volkswagen Up!, aarzel dan niet om onze Volkswagen Up! categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector