Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam vast op Volvo Xc40, wat kan ik doen?

Hoewel nieuwere auto’s steeds beter geïsoleerd worden, worden ze de hele zomer toch behoorlijk warm. Een van de eenvoudigste manieren om deze hitte de hele zomer vrij snel af te voeren, of u te helpen de mist in de winter te verwijderen, is door uw ramen te openen tijdens het rijden. Echter, vaak is uw ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in dit geval doen als ik een raam vast op mijn Volvo Xc40? Dit is precies wat we vandaag zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we het geval zien van een handmatige ruit die vastzit op de Volvo Xc40, en ten tweede het geval van een elektrisch bedienbare ruit.

Handmatig raam vast op Volvo Xc40

De systemen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn echter anders als de raam van uw Volvo Xc40 zit vast in de open of gesloten stand , aan de technische kant zal het niet veel veranderen, maar in de open stand is het eigenlijk irritanter, je loopt het risico dat je auto gestolen wordt, of slecht weer te verduren krijgt en dat de binnenkant van je Volvo Xc40 gaat schimmelen of elektrische problemen heeft door vochtigheid.

Waarom zit de handmatige ruit van mijn Volvo Xc40 vast?

Als u in het geval bent waar de manuele ruit van uw Volvo Xc40 zit vast in de open of gesloten positie zijn er twee belangrijke oorzaken die u deze blokkering kunnen laten zien:

 • De raamregelkabel is verstrikt of beschadigd: dit voorkomt dat het mechanisme het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn beschadigd: ze voorkomen dat het glas optimaal op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Hoe kan ik de accu van mijn Volvo Xc40 loskoppelen?

Hoe open ik het vastzittende handmatige raam op mijn Volvo Xc40?

Nu hebben we gezien waarom de handmatige ruit van uw Volvo Xc40 is vergrendeld in de open of gesloten positie. We zullen ons nu concentreren op de antwoorden die voor u beschikbaar zijn, zodat u kunt deblokkeer de ruit van uw Volvo Xc40 . Om dit te bereiken heb je geen zeer geavanceerde mechanische kennis nodig, de handmatige mechanismen zijn vrij eenvoudig. Je zult wel moeten verwijder de verzegeling van uw deur om toegang te krijgen tot het raammechanisme. Met een visuele controle kunt u vrij snel vaststellen of bepaalde elementen beschadigd zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel in de knoop zit of dat de rails beschadigd zijn, waardoor de ruit van uw Volvo Xc40 wordt geblokkeerd. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen deze terug te plaatsen op de website en deze te smeren, anders moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de systemen die moeten worden gewijzigd.

Elektrisch raam vast op Volvo Xc40

Laten we nu verder gaan met het meest algemene geval, a elektrisch raam geblokkeerd op Volvo Xc40 . In feite zijn elektrische ramen eigenlijk complexer dan handmatige ramen en brengen ze dus eigenlijk hun deel van extra problemen met zich mee.

Waarom zit de elektrische ruit van mijn Volvo Xc40 vast?

Laten we beginnen met de mogelijke oorsprong van een geblokkeerd raam op de Volvo Xc40:

 • Defecte raambedieningsmotoren: in feite is dit een van de meest fundamentele redenen voor het falen van raambedieningen, omdat deze motoren na verloop van tijd moe worden en onbruikbaar kunnen worden gemaakt. Over het algemeen kun je dit zien omdat ze, voordat ze helemaal afhaken, moe beginnen te worden en het raam steeds minder snel omhoog gaat.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem grijpt of breekt, in dat geval zou u een specifiek geluid moeten horen wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamopener kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het mechanisme, bovendien zou u een geluid moeten horen bij het activeren van de ruit van uw Volvo Xc40

  .

 • De zekering van de raamlift is defect, dus geen stroomtoevoer naar de raamliftmotor van uw Volvo Xc40

  .

 • De schakelknop is niet aangesloten of defect
Weiterlesen:
Indicatielampje veiligheidsgordel blijft branden op mijn Volvo Xc40

Hoe ontgrendel ik de vastzittende elektrische ruit van mijn Volvo Xc40?

Nu we alle mogelijke redenen hebben gezien voor een geblokkeerd raam op de Volvo Xc40, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen. Op deze website staan ​​de verschillende technieken die u op de website kunt gebruiken om het raam van uw Volvo Xc40 te deblokkeren :

 • Voordat u iets anders gaat doen, moet u voorzichtig de deurbekleding verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes op de website breekt.
 • Eenmaal voor het mechanisme moet u de elektrische installatie testen, de voedingskabels van de motor loskoppelen en met een voltmeter controleren of u een stroom van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop van de raamlift drukt. Als dit niet het geval is, moet u naar de raamliftzekering van uw Volvo Xc40 kijken, raadpleeg onze inhoud om u te helpen deze te vinden. Als uw zekering in goede staat is, onderzoek dan uw voedingskabels, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die is gedraaid, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het terug op de website te plaatsen, anders moet het worden vervangen.
 • Wat de motoreenheid betreft, is een eenvoudige originele vervanging de beste oplossing, uiteraard is een motor met dode motor niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Volvo Xc40, kunt u deze eenvoudig vervangen omdat ze eenvoudig op uw raam worden geklikt of geschroefd.
 • Als er tenslotte niets gebeurt wanneer u de schakelknop activeert en u hebt al uw elektrische aansluitingen gecontroleerd, verwijder dan de schakelknop om te zien of deze correct is aangesloten of niet is beschadigd.
Weiterlesen:
Stationair trillingen Volvo Xc40, wat te doen?

Daar weet je het nu hoe kom je van een vastzittende ruit op de Volvo Xc40/strong af, sommige reparaties zijn ingewikkelder dan andere, als je het gevoel hebt dat je ze niet zelf kunt doen, ga dan naar je automonteur die ze voor je kan doen.

Als u meer handleidingen over de Volvo Xc40 wilt, ga dan naar onze categorie Volvo Xc40.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector