Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam vast op volvo xc70, wat kan ik doen?

Desalniettemin worden nieuwere auto’s steeds beter geïsoleerd, het zijn nog steeds ovens in de zomer. Een van de gemakkelijkste manieren om deze warmte in de zomer vrij snel af te voeren, of u te helpen de mist in de winter kwijt te raken, is door uw ramen open te zetten tijdens het rijden. Soms echter uw ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in dit geval doen als ik een raam vast op mijn volvo xc70? Dit is precies wat we vandaag zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we het geval van een handmatig raam ontdekken dat vastzit op de volvo xc70, en ten tweede het geval van een elektrisch raam.

Handmatig raam vast op volvo xc70

De mechanismen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn echter anders als de raam van uw volvo xc70 zit vast in de open of gesloten stand , aan de technische kant zal het niet veel veranderen, maar in de open stand is het eigenlijk vervelender, je loopt het risico dat je auto gestolen wordt, of problemen krijgt met slecht weer en dat de binnenkant van je volvo xc70 schimmelt of elektrische problemen heeft vanwege vochtigheid.

Waarom zit het handmatige venster van mijn volvo xc70 vast?

Als u in het geval bent waar het handmatige venster van uw volvo xc70 zit vast in de open of gesloten positie zijn er twee belangrijke redenen die u deze blokkering kunnen laten zien:

 • De raamregelkabel is verward of vernietigd: dit voorkomt dat het systeem het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn beschadigd: ze voorkomen dat het glas correct op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Motorlampje blijft branden volvo xc70

Hoe open ik het vastzittende handmatige venster op mijn volvo xc70?

Nu hebben we gezien waarom het handmatige raam van uw volvo xc70 is vergrendeld in de open of gesloten positie. We zullen ons nu concentreren op de alternatieven die voor u beschikbaar zijn, zodat u kunt deblokkeer het raam van uw volvo xc70 . Om dit te bereiken heb je geen zeer geavanceerde mechanische kennis nodig, de handmatige mechanismen zijn vrij eenvoudig. Je zult wel moeten haal het zegel uit je deur om toegang te krijgen tot het raamliftsysteem. Met een visuele controle zult u vrij snel merken of sommige elementen beschadigd zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel in de war is of als de rails beschadigd zijn, waardoor het raam van uw volvo xc70 wordt geblokkeerd. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen deze terug te plaatsen en te smeren, in elk ander geval moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de mechanismen die veilig moeten worden gewijzigd .

Elektrisch raam vast op volvo xc70

Laten we nu verder gaan met het meest eenvoudige geval, a elektrisch raam geblokkeerd op volvo xc70 . In feite zijn elektrische ramen eigenlijk complexer dan handmatige ramen en brengen ze dus eigenlijk hun deel van extra problemen met zich mee.

Waarom zit het elektrische raam op mijn volvo xc70 vast?

Dus laten we beginnen met de mogelijke wortels van een venster dat is geblokkeerd op de volvo xc70:

 • Defecte raamopenermotoren: In feite is dit een van de meest algemene factoren voor het falen van de raamopener, omdat deze motoren na verloop van tijd moe worden en onbruikbaar kunnen worden gemaakt. Over het algemeen kun je dit ontdekken, want voordat ze volledig opgeven, beginnen ze moe te worden en gaat het raam steeds minder snel omhoog.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem grijpt of breekt, in dit geval zou u een specifiek geluid moeten opmerken wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamopener kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het systeem, ook zou u een geluid moeten horen wanneer u het raam van uw volvo xc70 activeert

  .

 • De zekering van de raamlift is defect, dus geen stroomtoevoer naar de raamliftmotor van uw volvo xc70

  .

 • De schakelknop is losgekoppeld of defect
Weiterlesen:
Hoe kan ik de voorste richtingaanwijzerlamp op mijn volvo xc70 vervangen?

Hoe ontgrendel ik het vastzittende elektrische raam op mijn volvo xc70?

Nu we alle mogelijke oorzaken hebben gezien van een geblokkeerd venster op de volvo xc70, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen. Hier zijn de verschillende methoden die u kunt gebruiken om het venster van uw volvo xc70 te deblokkeren:

 • Voordat u iets anders doet, moet u voorzichtig uw portierbekleding verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes breekt die deze op hun plaats houden.
 • Eenmaal voor het systeem moet u de elektrische installatie testen, de stroomkabels loskoppelen van de motor en met behulp van een voltmeter controleren of u een stroomsterkte van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop voor het openen van het raam drukt. Als dit niet het geval is, moet u de zekering van de raamlift op uw volvo xc70 bekijken, raadpleeg onze inhoud om u te helpen deze te identificeren. Als uw zekering in goede staat is, controleer dan uw voedingsdraden, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die in de knoop zit, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het weer op zijn plaats te zetten, in elk ander geval moet het worden vervangen.
 • Wat betreft de motorunit, een eenvoudige originele vervanging is de beste remedie, in werkelijkheid is een dode motorunit niet meer te herstellen.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw volvo xc70, kunt u deze eenvoudig vervangen omdat ze eenvoudig op uw raam worden geklikt of geschroefd.
 • Tot slot, als er niets gebeurt wanneer u de schakelknop inschakelt en u al uw elektrische verbindingen hebt gecontroleerd, verwijder dan de schakelknop om te zien of deze goed is aangesloten of niet is beschadigd.
Weiterlesen:
volvo xc70 die alleen versnelt

Daar weet je het nu hoe zich te ontdoen van een vastgelopen raam op volvo xc70/strong, sommige reparaties zijn ingewikkelder dan andere, als u niet in staat bent om ze zelf te doen, ga dan naar uw autotechnicus die ze voor u kan doen.

Als je meer tutorials over de volvo xc70 nodig hebt, ga dan naar onze volvo xc70-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector