Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam zit vast op Volkswagen Tiguan, wat kan ik doen?

Hoewel nieuwere voertuigen steeds beter worden geïsoleerd, worden ze in de zomer nog steeds behoorlijk heet. Een van de gemakkelijkste methoden om deze hitte in de zomer vrij snel af te voeren, of om u te helpen de mist in de winter te verminderen, is door tijdens het rijden uw ramen te openen. Niettemin, vaak je ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in dit geval doen als ik een raam vast op mijn Volkswagen Tiguan? Dit is precies wat we vandaag zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we het geval van een handmatig raam op Volkswagen Tiguan ontdekken, en ten tweede het geval van een elektrisch raam.

Handmatig raam vast op Volkswagen Tiguan

De systemen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn anders, als de raam van uw Volkswagen Tiguan zit vast in de open of gesloten positie , technisch zal er niet veel veranderen, maar in de open positie is het noodzakelijkerwijs irritanter, je riskeert dat je voertuig wordt gestolen, of dat het slecht weer te verduren krijgt en dat de binnenkant van je Volkswagen Tiguan schimmelt of elektrische complicaties heeft als gevolg van vochtigheid.

Waarom zit het handmatige raam van mijn Volkswagen Tiguan vast?

Als u in het geval bent waar het handmatige raam van uw Volkswagen Tiguan zit vast in de open of gesloten positie zijn er twee belangrijkste redenen die deze blokkering kunnen verklaren:

 • De raamregelkabel is verward of vernietigd: dit voorkomt dat het mechanisme het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn gebroken: ze voorkomen dat het glas correct op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op Volkswagen Tiguan uitschakelen?

Hoe open ik het vastzittende handmatige raam op mijn Volkswagen Tiguan?

Nu hebben we gezien waarom de handmatige ruit van uw Volkswagen Tiguan in geopende of gesloten toestand vergrendeld is. We zullen ons nu concentreren op de oplossingen die voor u beschikbaar zijn, zodat u dat kunt deblokkeer het raam van uw Volkswagen Tiguan . Om dit te bereiken, heb je geen erg geavanceerd mechanisch begrip nodig, de handmatige mechanismen zijn vrij eenvoudig. Je zult wel moeten verwijder de verzegeling van uw deur om toegang te krijgen tot het raammechanisme. Met een visuele controle merk je vrij snel of sommige onderdelen beschadigd zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel in de knoop zit of als de rails kapot zijn, waardoor de ruit van je Volkswagen Tiguan wordt geblokkeerd. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen ze terug op de website te plaatsen en te smeren, anders moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de systemen die veilig moeten worden vervangen.

Elektrisch raam vast op Volkswagen Tiguan

Laten we nu verder gaan met het meest voorkomende geval, a elektrisch raam geblokkeerd op Volkswagen Tiguan . In feite zijn elektrische ramen noodzakelijkerwijs moeilijker dan handmatige ramen en brengen daardoor noodzakelijkerwijs hun deel van extra complicaties met zich mee.

Waarom zit het elektrische raam van mijn Volkswagen Tiguan vast?

Dus laten we beginnen met de mogelijke wortels van een raam geblokkeerd op Volkswagen Tiguan:

 • Defecte raambedieningsmotoren: het is in feite een van de meest fundamentele factoren voor het uitvallen van raamopwinden, aangezien deze motoren na verloop van tijd vermoeid raken en onbruikbaar kunnen worden. Over het algemeen kun je dit ontdekken doordat ze, voordat ze helemaal loslaten, moe worden en de ruit steeds minder vrij snel omhoog gaat.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem grijpt of breekt, in dit geval zou u een bepaald geluid moeten horen wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamheffer, kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het mechanisme, en u zou ook een geluid moeten opmerken wanneer u het raam van uw Volkswagen Tiguan activeert

  .

 • De raamlift zekering is defect, dus geen voeding naar de raamlift motor van uw Volkswagen Tiguan

  .

 • De schakelknop is niet aangesloten of defect
Weiterlesen:
Lambdasonde probleem op Volkswagen Tiguan

Hoe ontgrendel ik het vastzittende elektrisch bedienbare raam van mijn Volkswagen Tiguan?

Nu we alle mogelijke oorzaken van een geblokkeerde ruit op Volkswagen Tiguan hebben gezien, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen, in dit artikel staan ​​de verschillende procedures die u op de website kunt invoeren om de ruit van uw Volkswagen Tiguan te deblokkeren :

 • Voordat u iets anders gaat doen, moet u voorzichtig de deurbekleding verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes op de website breekt.
 • Eenmaal voor het mechanisme moet u de elektrische installatie testen, de voedingskabels van de motor loskoppelen en met een voltmeter controleren of u een stroom van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop van de raamlift drukt. Als dit niet het geval is, moet u naar de raamliftzekering van uw Volkswagen Tiguan kijken, raadpleeg onze inhoud om u te helpen deze te vinden. Als uw zekering in goede staat is, onderzoek dan uw voedingskabels, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die is gedraaid, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het terug op de website te plaatsen, anders moet het worden vervangen.
 • Wat de motoreenheid betreft, is een eenvoudige originele vervanging de beste remedie, in feite is een motor met dode motor niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Volkswagen Tiguan, kunt u deze eenvoudig wijzigen omdat ze gewoon op uw raam zijn geklikt of geschroefd.
 • Als er ten slotte niets gebeurt wanneer u de schakelknop inschakelt en u al uw elektrische aansluitingen hebt gecontroleerd, verwijdert u de schakelknop om te zien of deze correct is aangesloten of niet is verbroken.
Weiterlesen:
Hoe lees ik foutcode op Volkswagen Tiguan?

Daar weet je het nu hoe u zich kunt ontdoen van een ruit die vastzit op Volkswagen Tiguan / strong, sommige reparaties zijn moeilijker dan andere, als u geen ervaring heeft om ze zelf te doen, ga dan naar uw monteur die ze voor u kan doen.

Als u nog vragen heeft over de Volkswagen Tiguan, aarzel dan niet om onze categorie Volkswagen Tiguan te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector