Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam zit vast op Volvo V60, wat kan ik doen?

Hoewel nieuwere voertuigen steeds beter worden geïsoleerd, zijn het in de zomer nog steeds ovens. Een van de gemakkelijkste technieken om deze hitte in de zomer snel af te voeren, of om u in de winter van de mist te ontdoen, is door tijdens het rijden uw ramen te openen. Niettemin, vaak je ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in dit geval doen als ik een raam zit vast op mijn Volvo V60? Dit is precies wat we vandaag zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we de omstandigheid van een handmatig raam op de Volvo V60 ontdekken, en ten tweede de omstandigheid van een elektrisch raam.

Handmatig raam vast op Volvo V60

De systemen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn echter anders als de raam van uw Volvo V60 zit vast in de open of gesloten positie Het zal technisch niet veel vervangen, maar in de open positie is het eigenlijk vervelender, je riskeert dat je auto wordt gestolen, of door slecht weer gaat en dat de binnenkant van je Volvo V60 schimmelt of elektrische problemen heeft door aan vochtigheid.

Waarom zit het handmatige raam van mijn Volvo V60 vast?

Als u zich in de omstandigheid bevindt waar het handmatige raam van uw Volvo V60 zit vast in open of gesloten positie zijn er twee hoofdmotieven die deze blokkade kunnen verklaren:

 • De raamregelkabel is verward of beschadigd: dit voorkomt dat het systeem het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn beschadigd: ze voorkomen dat het glas optimaal op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Stoel zit vast Volvo V60 in positie

Hoe open ik het vastzittende handmatige raam op mijn Volvo V60?

Nu hebben we ontdekt waarom het handmatige raam van uw Volvo V60 in open of gesloten stand vergrendeld is. We zullen nu praten over de oplossingen die voor u beschikbaar zijn, zodat u dat kunt deblokkeer het raam van uw Volvo V60 . Om dit te bereiken heb je geen zeer geavanceerde mechanische kennis nodig, de handmatige mechanismen zijn eigenlijk vrij eenvoudig. Je zult wel moeten verwijder de verzegeling van uw deur om toegang te krijgen tot het raamheffersysteem. Met een visuele controle ziet u snel of sommige elementen kapot zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel verward is of dat de rails beschadigd zijn, waardoor de ruit van uw Volvo V60 geblokkeerd raakt. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen ze terug te plaatsen en te smeren, in elk ander geval moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de systemen die u veilig wilt vervangen.

Elektrisch raam vast op Volvo V60

Laten we nu verder gaan met de meest bekende omstandigheid, a elektrisch raam geblokkeerd op Volvo V60 . In feite zijn elektrische ramen eigenlijk moeilijker dan handmatige ramen en brengen ze dus hun deel van extra problemen met zich mee.

Waarom zit het elektrische raam van mijn Volvo V60 vast?

Dus laten we beginnen met de mogelijke oorsprong van een raam dat is geblokkeerd op de Volvo V60:

 • Defecte motoren voor de raamopwinder: in feite is het een van de meest voorkomende oorzaken van het uitvallen van de raamopwinder, omdat deze motoren na verloop van tijd vermoeid raken en onbruikbaar kunnen worden. Over het algemeen kun je dit ontdekken, want voordat ze helemaal loslaten, beginnen ze moe te worden en gaat de ruit steeds minder snel omhoog.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem loopt vast of breekt, in dat geval zou u een specifiek geluid moeten opmerken wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamheffer, kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het systeem, bovendien zou u een geluid moeten opmerken wanneer u het raam van uw Volvo V60 activeert

  .

 • De raamliftzekering is defect, dus geen voeding naar de raamliftmotor van uw Volvo V60

  .

 • De schakelknop is losgekoppeld of defect
Weiterlesen:
Hoe kan ik de lamp van het dimlicht op mijn Volvo V60 vervangen?

Hoe ontgrendel ik het vastzittende elektrisch bedienbare raam op mijn Volvo V60?

Nu we alle mogelijke motieven van een geblokkeerde ruit op de Volvo V60 hebben ontdekt, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen.Hier zijn de verschillende technieken die u kunt toepassen om de ruit van uw Volvo V60 te deblokkeren:

 • Voordat u iets anders gaat doen, moet u voorzichtig uw portierbekleding verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes breekt die deze op hun plaats houden.
 • Eenmaal voor het systeem moet u de elektrische installatie testen, de voedingskabels van de motor loskoppelen en met een voltmeter controleren of u een stroom van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop van de raamlift drukt. Als dit niet het geval is, moet u naar de raamliftzekering van uw Volvo V60 kijken. Raadpleeg ons artikel om u te helpen deze te vinden. Als uw zekering in goede staat is, onderzoek dan uw voedingskabels, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die is gedraaid, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het weer op zijn plaats te zetten, anders moet het worden vervangen.
 • Wat de motor betreft, is een originele basisvervanging de beste remedie, in feite is een dode-motoreenheid niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Volvo V60, kunt u deze gemakkelijk vervangen omdat ze eenvoudig op uw raam worden geklikt of geschroefd.
 • Als er tenslotte niets gebeurt wanneer u de schakelknop activeert en u hebt al uw elektrische aansluitingen onderzocht, verwijdert u de schakelknop om erachter te komen of deze goed is aangesloten of niet is beschadigd.
Weiterlesen:
Lambdasonde probleem op Volvo V60

Daar weet je het nu hoe u van een vastzittende ruit op de Volvo V60 / Strong af kunt komen, sommige reparaties zijn moeilijker dan andere, als u niet in staat bent om ze zelf te doen, ga dan naar uw automonteur die ze voor u kan doen.

Kijk voor meer tips over de Volvo V60 in de categorie Volvo V60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector