Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam zit vast op Volvo XC60, wat kan ik doen?

Hoewel nieuwere auto’s steeds beter worden geïsoleerd, worden ze de hele zomer nog steeds behoorlijk heet. Een van de meest eenvoudige manieren om deze hitte de hele zomer snel af te voeren, of om u te helpen de mist in de winter te verwijderen, is om uw ramen te openen terwijl u rijdt. Desalniettemin, in sommige gevallen uw ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in dit geval doen als ik een raam zit vast op mijn Volvo XC60? Dit is precies wat we vandaag zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we de omstandigheid ontdekken van een handmatig raam dat op de Volvo XC60 vastzit, en ten tweede de omstandigheid van een elektrisch bedienbare ruit.

Handmatig raam vast op Volvo XC60

De mechanismen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn anders, maar als de raam van uw Volvo XC60 zit vast in de open of gesloten positie technisch zal het niet veel veranderen, maar in open positie is het eigenlijk frustrerender, je riskeert dat je auto wordt gestolen, of dat het slecht weer te verduren krijgt en dat de binnenkant van je Volvo XC60 schimmelt of elektrische complicaties heeft als een resultaat van vochtigheid.

Waarom zit het handmatige raam van mijn Volvo XC60 vast?

Als u zich in de omstandigheid bevindt waar het handmatige raam van uw Volvo XC60 zit vast in de open of gesloten positie zijn er twee belangrijkste redenen die deze blokkering kunnen verklaren:

 • De raamregelkabel is verward of gebroken: dit voorkomt dat het systeem het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn beschadigd: ze voorkomen dat het glas correct op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Volvo XC60 touchscreen werkt niet

Hoe open ik het vastzittende handmatige raam op mijn Volvo XC60?

Nu hebben we ontdekt waarom het handmatige raam van uw Volvo XC60 in open of gesloten stand vergrendeld is. We zullen nu de oplossingen bespreken die voor u beschikbaar zijn, zodat u dat kunt deblokkeer het venster van uw Volvo XC60 . Om dit te doen, heb je geen erg geavanceerd mechanisch begrip nodig, de handmatige mechanismen zijn eigenlijk vrij eenvoudig. Je zult wel moeten haal het zegel uit je deur om toegang te krijgen tot het raamheffersysteem. Met een visuele controle ziet u snel of sommige onderdelen kapot zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel verward is of dat de rails beschadigd zijn, waardoor de ruit van uw Volvo XC60 wordt geblokkeerd. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen ze terug te plaatsen en te smeren, anders moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de mechanismen die moeten worden vervangen.

Elektrisch raam vast op Volvo XC60

Laten we nu verder gaan met de meest bekende omstandigheid, a elektrisch raam geblokkeerd op Volvo XC60 . In feite zijn elektrische ramen eigenlijk complexer dan handmatige ramen en brengen ze dus eigenlijk hun deel van extra complicaties met zich mee.

Waarom zit het elektrische raam van mijn Volvo XC60 vast?

Laten we dus beginnen met de mogelijke oorzaken van een raam dat is geblokkeerd op de Volvo XC60:

 • Defecte raambedieningsmotoren: het is in feite een van de meest fundamentele oorzaken voor het uitvallen van raamafsluiters, aangezien deze motoren na verloop van tijd vermoeid raken en onbruikbaar worden. Over het algemeen kun je dit ontdekken omdat ze, voordat ze helemaal loslaten, moe worden en de ruit steeds minder snel omhoog gaat.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem grijpt of breekt, in een dergelijk geval zou u een bepaald geluid moeten opmerken wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamheffer, kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het systeem, bovendien zou u een geluid moeten opmerken wanneer u het raam van uw Volvo XC60 activeert

  .

 • De raamliftzekering is defect, dus geen voeding naar de raamliftmotor van uw Volvo XC60

  .

 • De schakelknop is losgekoppeld of defect
Weiterlesen:
Start Stop uitschakelen op de Volvo XC60

Hoe ontgrendel ik het vastzittende elektrische raam van mijn Volvo XC60?

Nu we alle mogelijke oorzaken van een geblokkeerde ruit op de Volvo XC60 hebben ontdekt, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen.Op deze website vindt u de verschillende procedures die u kunt toepassen om de ruit van uw Volvo XC60 te deblokkeren:

 • Voordat u iets anders doet, moet u voorzichtig uw portierbekleding verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes breekt die deze op hun plaats houden.
 • Eenmaal voor het systeem moet u de elektrische installatie testen, de voedingskabels van de motor loskoppelen en met een voltmeter controleren of u een stroom van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop van de raamlift drukt. Als dit niet het geval is, moet u naar de raamliftzekering van uw Volvo XC60 kijken, raadpleeg ons artikel om u te helpen deze te vinden. Als uw zekering in goede staat is, controleer dan uw voedingsdraden, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die is gedraaid, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het weer op zijn plaats te zetten, anders moet het worden vervangen.
 • Wat de motoreenheid betreft, is een eenvoudige originele vervanging de beste remedie, in feite is een motor met dode motor niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Volvo XC60, kunt u deze gemakkelijk vervangen omdat ze gewoon op uw raam zijn geklikt of geschroefd.
 • Als er tenslotte niets gebeurt wanneer u de schakelknop inschakelt en u hebt al uw elektrische aansluitingen onderzocht, verwijdert u de schakelknop om te zien of deze effectief is aangesloten of dat deze niet is beschadigd.
Weiterlesen:
Waar koelmiddel in Volvo XC60?

Daar weet je het nu hoe u van een vastzittende ruit op de Volvo XC60 / strong af kunt komen, sommige reparaties zijn complexer dan andere, als u niet in staat bent om ze zelf te doen, ga dan naar uw autotechnicus die ze voor u kan doen.

Als je meer handleidingen over de Volvo XC60 nodig hebt, ga dan naar onze Volvo XC60-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector