Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam zit vast op Volvo XC90, wat kan ik doen?

Hoewel nieuwere auto’s steeds beter worden geïsoleerd, zijn het in de zomer nog steeds ovens. Een van de gemakkelijkste methoden om deze hitte in de zomer snel af te voeren, of om u te helpen de mist in de winter te verminderen, is om uw ramen te openen terwijl u rijdt. Vaak echter ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in dit geval doen als ik een raam zit vast op mijn Volvo XC90? Dit is precies wat we in dit artikel zullen proberen te beantwoorden, eerst ontdekken we het geval van een handmatig raam vast op de Volvo XC90 en ten tweede het geval van een elektrisch raam.

Handmatig raam vast op Volvo XC90

De systemen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn echter anders als de raam van uw Volvo XC90 zit vast in de open of gesloten positie Het zal technisch niet veel vervangen, maar in de open positie is het noodzakelijkerwijs irritanter, je riskeert dat je voertuig wordt gestolen, of dat het slecht weer te verduren krijgt en dat de binnenkant van je Volvo XC90 schimmelt of elektrische problemen heeft vanwege vochtigheid.

Waarom zit het handmatige raam van mijn Volvo XC90 vast?

Als u in het geval bent waar het handmatige raam van uw Volvo XC90 zit vast in open of gesloten positie zijn er twee belangrijkste motieven die u deze blokkade kunnen tonen:

 • De raamregelkabel is verward of gebroken: dit voorkomt dat het systeem het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn gebroken: ze voorkomen dat het glas optimaal op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Hoe kan ik de lamp van het dimlicht op mijn Volvo XC90 vervangen?

Hoe open ik het vastzittende handmatige raam op mijn Volvo XC90?

Nu hebben we gezien waarom het handmatige raam van uw Volvo XC90 in open of gesloten stand vergrendeld is. We zullen nu de alternatieven bespreken die voor u beschikbaar zijn, zodat u dat kunt deblokkeer het venster van uw Volvo XC90 . Om dit te bereiken heb je geen zeer geavanceerde mechanische expertise nodig, de handmatige mechanismen zijn vrij eenvoudig. Je zult wel moeten haal het zegel uit je deur om toegang te krijgen tot het raamheffersysteem. Met een visuele controle merkt u snel of sommige elementen gewond zijn geraakt, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel verward is of als de rails gebroken zijn, waardoor de ruit van uw Volvo XC90 wordt geblokkeerd. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen ze terug op de website te plaatsen en te smeren, anders moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas aandachtig verwijderen om toegang te krijgen tot de systemen die correct moeten worden vervangen.

Elektrisch raam vast op Volvo XC90

Laten we nu verder gaan met het meest algemene geval, a elektrisch raam geblokkeerd op Volvo XC90 . In feite zijn elektrische ramen noodzakelijkerwijs moeilijker dan handmatige ramen en brengen daarom noodzakelijkerwijs hun deel van extra problemen met zich mee.

Waarom zit het elektrische raam van mijn Volvo XC90 vast?

Laten we dus beginnen met de mogelijke oorsprong van een venster dat is geblokkeerd op de Volvo XC90:

 • Defecte raambedieningsmotoren: het is in feite een van de meest voorkomende factoren voor het uitvallen van raamafsluiters, aangezien deze motoren na verloop van tijd vermoeid raken en onbruikbaar worden. Over het algemeen kun je dit ontdekken want voordat ze volledig ontslag nemen, beginnen ze moe te worden en gaat de ruit steeds minder snel omhoog.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem grijpt of breekt, in dit geval zou u een specifiek geluid moeten horen wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamheffer, kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het systeem, bovendien hoort u een geluid wanneer u het raam van uw Volvo XC90 activeert

  .

 • De raamliftzekering is defect, dus geen voeding naar de raamliftmotor van uw Volvo XC90

  .

 • De schakelknop is niet aangesloten of defect
Weiterlesen:
Motorkap zit vast op mijn Volvo XC90, wat kan ik doen?

Hoe ontgrendel ik het vastzittende elektrische raam van mijn Volvo XC90?

Nu we alle mogelijke oorzaken van een geblokkeerde ruit op de Volvo XC90 hebben gezien, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen.Hier zijn de verschillende technieken die u op de website kunt gebruiken om de ruit van uw Volvo XC90 te deblokkeren:

 • Voordat u iets anders gaat doen, moet u de deurbekleding aandachtig verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes op de website breekt.
 • Eenmaal voor het systeem moet u de elektrische installatie testen, de voedingskabels van de motor loskoppelen en met een voltmeter controleren of u een stroom van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop van de raamlift drukt. Als dit niet het geval is, moet u naar de raamliftzekering van uw Volvo XC90 kijken, raadpleeg ons artikel om u te helpen deze te identificeren. Als uw zekering in goede staat is, onderzoek dan uw voedingsdraden, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die in de knoop zit, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het weer op de website te plaatsen, anders moet het worden vervangen.
 • Wat de motoreenheid betreft, is een originele basisvervanging de beste oplossing, in feite is een motor met dode motor niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Volvo XC90, kunt u deze gemakkelijk vervangen omdat ze eenvoudig op uw raam worden geklikt of geschroefd.
 • Als er ten slotte niets gebeurt wanneer u de schakelknop inschakelt en u al uw elektrische aansluitingen hebt onderzocht, verwijdert u de schakelknop om te zien of deze effectief is aangesloten of niet is verbroken.
Weiterlesen:
Hoe activeer ik Bluetooth op de Volvo XC90?

Daar weet je het nu hoe u zich kunt ontdoen van een vastzittende ruit op de Volvo XC90 / strong, sommige reparaties zijn moeilijker dan andere, als u niet in staat bent om ze zelf te doen, ga dan naar uw technicus die ze voor u kan doen.

Kijk voor meer tips over de Volvo XC90 in de categorie Volvo XC90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector