Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Volkswagen Passat motor rammelt als het koud is

Regelmatige geluiden op uw auto tegenkomen, zal waarschijnlijk verontrustend zijn, een motorvoertuig is zo ingewikkeld dat het over het algemeen lastig is om de oorsprong ervan op te sporen en zelfs nog problematischer om het onderdeel te vinden dat het veroorzaakt. Ook als u eerder te maken heeft gehad met een koud motorgeluid op uw Volkswagen Passat, kunnen wij u hierbij uiteraard ondersteunen. In werkelijkheid heeft onze redactie besloten om de inhoud van dit artikel te publiceren om de belangrijkste oorzaken van een motor die rammelt als het koud is op uw Volkswagen Passat . Eerst kijken we naar motoren die alleen ratelen als ze aan staan, dan door verkeerde olie en tenslotte door gloeibougies.

De motor van mijn Volkswagen Passat rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw Volkswagen Passat een koud ratelend geluid produceert, vooral bij het starten en dat daarna vrij snel vervaagt, is het mogelijk dat uw motorsmering defect is. In werkelijkheid kan de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en naar de bovenkant van de motor laat stijgen) beschadigd raken en daarom kan het enige tijd duren om de olie te laten stijgen wanneer deze nog erg stroperig is. Als dit uw situatie is, zou de motor die uw Volkswagen Passat slaat na enkele tientallen seconden weer normaal moeten werken, omdat de smering van de motor op natuurlijke wijze zal gebeuren, zorg ervoor dat u de staat van de motor controleert.

Motor van mijn Volkswagen Passat die ratelt als hij koud is door te vloeibare olie

Een andere optie die een motor die koud ratelt op uw Volkswagen Passat kan rechtvaardigen, is dat tijdens een olieverversing de oliekeuze niet ideaal was, in werkelijkheid verschillen motoroliën op hun viscositeit, die we zullen beoordelen met de «W» -waarde, de hoe hoger deze waarde, hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als er een te vloeibare olie is gekozen, is het mogelijk dat als het koud is, de smering die het toelaat niet voldoende is om het slaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de door de fabrikant voorgestelde olie, als uw motor sterk klikt of als het aanhoudt op uw Volkswagen Passat , aarzel niet om deze te vervangen door de juiste olie.

Weiterlesen:
Hoe de handrem op Volkswagen Passat 8 afstellen?

Motor die bij koud weer rammelt op mijn Volkswagen Passat vanwege de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo moeite met starten als het koud is, het kunnen de gloeibougies van uw Volkswagen Passat zijn die bijna aan vervanging toe zijn. In werkelijkheid zal een dode bougie ervoor zorgen dat de aangesloten cilinder niet warm wordt en een sterker geratel op een Volkswagen Passat-motor veroorzaken, dus overweeg om de staat van uw bougies afzonderlijk te testen met een multimeter, het kan zijn dat er maar één bij betrokken is zoals ze allemaal. Hier hebben we u de belangrijkste redenen uitgelegd van een motor die koud op een auto slaat. Aarzel niet om onze gespecialiseerde pagina voor uw auto te raadplegen voor meer informatie over alle storingen die verband houden met uw voertuig.

Voor meer tips over de Volkswagen Passat, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Passat.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector