Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Volvo S60-motor rammelt als het koud is

Regelmatige geluiden op uw auto hebben de neiging onaangenaam te zijn, een auto is zo geavanceerd dat het over het algemeen lastig is om de bron te vinden en nog ingewikkelder om het onderdeel te vinden dat hem drijft. Mocht u ook al eerder een koud motorgeluid op uw Volvo S60 hebben ondervonden, dan kunnen wij u zeker helpen. In feite heeft ons team ervoor gekozen om deze inhoudspagina te produceren om de belangrijkste motieven van een motor die rammelt als het koud is op uw Volvo S60. Eerst zullen we motoren bekijken die alleen ratelen als ze aan staan, dan vanwege verkeerde olie en tot slot vanwege gloeibougies.

De motor van mijn Volvo S60 rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw Volvo S60 een koud rammelen veroorzaakt, vooral bij het starten en dat daarna snel vervaagt, is het mogelijk dat uw motorsmering de schuld is. In feite kan de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en naar de bovenkant van de motor laat stijgen) worden beschadigd en daarom de tijd nemen om de olie te laten stijgen als deze nog steeds erg dik is. Als dit uw geval is, moet de motor die uw Volvo S60 dichtslaat na enkele tientallen seconden weer normaal functioneren omdat de smering van de motor normaal zal verlopen, vergeet niet om de staat van de motor te controleren.

Motor van mijn Volvo S60 die ratelt als het koud is door te vloeibare olie

Een andere mogelijkheid die een motor die koud ratelt op uw Volvo S60 kan rechtvaardigen, is dat tijdens een olieverversing de olieselectie niet ideaal was, in feite verschillen motoroliën op hun viscositeit, die we zullen vergelijken met de «W» -waarde, de hoe hoger deze waarde, hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als een te vloeibare olie is gekozen, is het mogelijk dat bij koude de smering die het toelaat, niet voldoende is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de olie die wordt aanbevolen door de fabrikant, als het klikken van uw motor sterk is of als het aanhoudt op uw Volvo S60, denk niet twee keer na om deze te vervangen met de juiste olie.

Weiterlesen:
Waarom zit mijn brandstofdeur vast op de Volvo S60?

Motor die rammelt als het koud is op mijn Volvo S60 vanwege de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo Als het moeilijk is om te starten als het koud is, zijn het mogelijk uw Volvo S60-gloeibougies die aan het einde van hun levensduur zijn. In feite zal een dode bougie ervoor zorgen dat de gekoppelde cilinder niet opwarmt en een sterker rammelen veroorzaakt op een Volvo S60-motor, dus houd er rekening mee dat u de staat van uw bougies onafhankelijk test met een multimeter, het kan zijn dat er maar één is is er net als allemaal bij betrokken. Hier hebben we u beschreven, de belangrijkste factoren van een motor die koud op een auto slaat, denk niet twee keer na om onze pagina gewijd aan uw auto te bekijken voor meer informatie over alle storingen die verband houden met uw auto.

Als je meer tutorials over de Volvo S60 nodig hebt, ga dan naar onze Volvo S60-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector