Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Volvo S90-motor rammelt als het koud is

Als u veelvuldig geluiden op uw auto tegenkomt, zal dit waarschijnlijk verontrustend zijn, een auto is zo gecompliceerd dat het meestal gecompliceerd is om de oorsprong ervan te identificeren en zelfs nog uitdagender om het onderdeel te vinden dat hem motiveert. In het geval dat u ook eerder een koud motorgeluid op uw Volvo S90 heeft ervaren, kunnen we u zeker helpen. Onze redactie heeft er zelfs voor gekozen om deze inhoudspagina te produceren om de belangrijkste motieven van een motor die rammelt als het koud is op uw Volvo S90. Eerst kijken we naar motoren die alleen rammelen bij het starten, dan vanwege ongeschikte olie en ten slotte vanwege gloeibougies.

De motor van mijn Volvo S90 rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw Volvo S90 koud rammelt, vooral bij het starten en die daarna vrij snel verdwijnen, is het mogelijk dat uw motorsmering de schuld is. In feite kan de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en naar de bovenkant van de motor laat stijgen) beschadigd raken en daarom enige tijd nodig hebben om de olie te laten stijgen als deze nog steeds erg dik is. Als dit uw situatie is, moet de motor die uw Volvo S90 dichtslaat na een paar tientallen seconden weer normaal functioneren omdat het smeren van de motor normaal zal gebeuren, controleer dan de staat van de motor.

Motor van mijn Volvo S90 die ratelt als het koud is door te vloeibare olie

Een andere optie die een motor die koud ratelt op uw Volvo S90 kan verklaren, is dat tijdens een olieverversing de oliekeuze niet de beste was, inderdaad, motoroliën verschillen op hun viscositeit, die we zullen bekijken met de «W» -waarde, hoe hoger deze waarde is hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als een te vloeibare olie is gekozen, is het mogelijk dat bij koude de smering die het toestaat niet voldoende is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de olie die door de fabrikant wordt geadviseerd, als uw motor klikt sterk is of als het aanhoudt op uw Volvo S90, denk niet twee keer na om deze te vervangen door de juiste olie.

Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op de Volvo S90 te resetten

Motor die rammelt als het koud is op mijn Volvo S90 vanwege de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo Als het moeilijk is om te starten als het koud is, zijn het mogelijk uw Volvo S90-gloeibougies die aan het einde van hun levensduur zijn. Sterker nog, een dode bougie zorgt ervoor dat de bevestigde cilinder niet opwarmt en veroorzaakt een sterker rammelen op een Volvo S90-motor, dus overweeg om de staat van uw bougies onafhankelijk te testen met behulp van een multimeter, het kan zijn dat er maar één is maakt zich zorgen zoals ze allemaal. Hier hebben we u onthuld, de belangrijkste oorzaken van een motor die koud op een auto slaat, denk niet twee keer na om onze pagina voor uw auto te raadplegen voor meer informatie over alle storingen die verband houden met uw auto.

Mocht u nog vragen hebben over de Volvo S90, aarzel dan niet om onze Volvo S90 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector