Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Volvo V50-motor rammelt als het koud is

Constante geluiden op uw auto tegenkomen is meestal onaangenaam, een voertuig is zo uitgebreid dat het meestal lastig is om de bron te bepalen en nog moeilijker om het onderdeel te vinden dat het activeert. Mocht u ook al eerder last hebben gehad van een koud motorgeluid op uw Volvo V50, dan kunnen wij u zeker helpen. Ons team heeft zelfs de beslissing genomen om dit document te publiceren om de belangrijkste oorzaken van een motor die rammelt als het koud is op uw Volvo V50. Eerst kijken we naar motoren die alleen ratelen als ze aan staan, dan vanwege verkeerde olie en tenslotte vanwege gloeibougies.

De motor van mijn Volvo V50 rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw Volvo V50 een koude rammelt, vooral bij het starten en die daarna snel vervaagt, is het mogelijk dat uw motorsmering verantwoordelijk is. In feite kan de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en deze naar de bovenkant van de motor doet stijgen) worden beschadigd en daarom kan het even duren voordat de olie omhoog komt als deze nog erg dik is. Als dit uw geval is, moet de motor die uw Volvo V50 afslaat na enkele tientallen seconden weer normaal werken omdat de smering van de motor normaal zal plaatsvinden. Controleer de staat van de motor.

Motor van mijn Volvo V50 die ratelt als het koud is door te vloeibare olie

Een andere situatie die een motor kan verklaren die koud rammelt op uw Volvo V50, is dat tijdens een olieverversing de oliekeuze niet ideaal was, in feite verschillen motoroliën qua viscositeit, wat we zullen contrasteren met de «W» -waarde, de hoger deze waarde is hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als er een te vloeibare olie is geplukt, is het mogelijk dat als de olie koud is, de smering die het toelaat niet voldoende is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de olie die door de fabrikant wordt geadviseerd, als uw motor sterk klikt of aanhoudt op uw Volvo V50, denk niet twee keer na om deze te vervangen door de juiste olie.

Weiterlesen:
Volvo V50 die alleen accelereert

Motor die rammelt als het koud is op mijn Volvo V50 vanwege de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo problemen met starten als het koud is, het kan zijn dat uw Volvo V50 gloeibougies defect zijn. Een dode bougie zorgt er zelfs voor dat de gekoppelde cilinder niet warm wordt en zorgt voor sterkere rammels op een Volvo V50-motor, dus denk erover na om de staat van uw bougies afzonderlijk te evalueren met behulp van een multimeter, het kan zijn dat er maar één is bezorgd zoals zij allemaal. Hier hebben we de belangrijkste oorzaken van een koude motor op een auto voor u op een rij gezet, denk niet twee keer na en neem een ​​kijkje op onze pagina gespecialiseerd in uw auto voor meer informatie over alle storingen die verband houden met uw motorvoertuig.

Als je meer tutorials over de Volvo V50 wilt, ga dan naar onze Volvo V50-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector