Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Volvo V90 motor rammelt als hij koud is

Het zal waarschijnlijk onaangenaam zijn om geconfronteerd te worden met frequente geluiden van uw auto, een motorvoertuig is zo ingewikkeld dat het meestal ingewikkeld is om de oorsprong ervan te identificeren en zelfs nog problematischer om het onderdeel te vinden dat het veroorzaakt. Mocht u ook al een koud motorgeluid hebben ervaren op uw volvo v90, dan kunnen wij u duidelijk ondersteunen. We hebben er zelfs voor gekozen dit document te schrijven om de belangrijkste triggers van een motor die rammelt als hij koud is op uw volvo v90. Eerst kijken we naar motoren die alleen rammelen bij het starten, dan vanwege ongeschikte olie en ten slotte vanwege gloeibougies.

De motor van mijn volvo v90 rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw volvo v90 koude rammeltjes produceert, vooral bij het starten en die niet lang daarna vervaagt, is het mogelijk dat uw motorsmering hiervoor verantwoordelijk is. In feite kan de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en deze naar de bovenkant van de motor laat stijgen) kapot gaan en daarom kost het tijd om de olie te laten rijzen als deze nog erg stroperig is. Als dit uw situatie is, moet de motor die uw volvo v90 dichtslaat na enkele tientallen seconden weer normaal werken omdat de smering van de motor normaal zal plaatsvinden. Controleer de staat van de motor.

Motor van mijn volvo v90 die rammelt als hij koud is vanwege te vloeibare olie

Een andere mogelijkheid die een motor kan verklaren die koud rammelt op uw volvo v90 is dat tijdens een olieverversing de oliekeuze niet perfect was, in werkelijkheid verschillen motoroliën qua viscositeit, die we zullen beoordelen met de «W» -waarde, de hoger deze waarde is hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als er een te vloeibare olie is gekozen, is het mogelijk dat de smering die deze toelaat bij koude toestand niet goed genoeg is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de door de fabrikant geadviseerde olie, als uw motor sterk klikt of aanhoudt op uw volvo v90, aarzel dan niet om deze te vervangen door de juiste olie.

Weiterlesen:
Hoe foutcode lezen op volvo v90?

Motor die rammelt als hij koud is op mijn volvo v90 oorzaak van de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo moeilijk starten als het koud is, het kunnen uw volvo v90-gloeibougies zijn die bijna goed zijn om te worden vervangen. In feite zal een dode bougie ervoor zorgen dat de gekoppelde cilinder niet warm wordt en een sterker geratel op een motor volvo v90 veroorzaken, dus overweeg om de staat van uw bougies onafhankelijk te testen met behulp van een multimeter, het kan zijn dat er maar één is bezorgd zoals zij allemaal. Hier hebben we u uitgelegd wat de belangrijkste beweegredenen zijn van een motor die koud op een auto slaat. Aarzel niet om een ​​kijkje te nemen op onze pagina gespecialiseerd in uw auto om aanvullende informatie te vinden over alle pechgevallen met betrekking tot uw voertuig.

Als u nog vragen heeft over de volvo v90, aarzel dan niet om onze volvo v90 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector