Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Volvo Xc40 motor rammelt als hij koud is

Geconfronteerd worden met frequente geluiden op uw auto zal waarschijnlijk vervelend zijn, een motorvoertuig is zo geavanceerd dat het over het algemeen ingewikkeld is om de bron te lokaliseren en nog ingewikkelder om het onderdeel te vinden dat het drijft. Mocht u ook al een koud motorgeluid hebben ondervonden van uw Volvo Xc40, dan kunnen wij u zeker ondersteunen. In werkelijkheid heeft ons team besloten om de inhoud van dit artikel samen te stellen om de belangrijkste motieven van een motor die rammelt als hij koud is op uw Volvo Xc40. Eerst kijken we naar motoren die alleen ratelen als ze aan staan, dan vanwege ongeschikte olie en tot slot vanwege gloeibougies.

De motor van mijn Volvo Xc40 rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw Volvo Xc40 een koude rammelt, vooral bij het starten en die daarna snel verdwijnt, is het mogelijk dat uw motorsmering hiervoor verantwoordelijk is. In werkelijkheid kan de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en deze naar de bovenkant van de motor laat stijgen) kapot gaan en het kost daarom tijd om de olie te laten rijzen als deze nog erg stroperig is. Als dit uw geval is, moet de motor die uw Volvo Xc40 afslaat na enkele tientallen seconden weer normaal werken omdat de smering van de motor normaal zal plaatsvinden. Controleer de staat van de motor.

Motor van mijn Volvo Xc40 die rammelt als hij koud is vanwege te vloeibare olie

Een andere optie die een motor kan verklaren die koud rammelt op uw Volvo Xc40 is dat tijdens een olieverversing de oliekeuze niet perfect was, inderdaad, motoroliën verschillen qua viscositeit, die we zullen beoordelen met de «W» -waarde, hoe hoger deze waarde is hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als er een te vloeibare olie is gekozen, is het mogelijk dat de smering die deze toelaat bij koude toestand niet voldoende is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de olie die door de fabrikant wordt aanbevolen, als uw motor sterk klikt of aanhoudt op uw Volvo Xc40, aarzel dan niet om deze te vervangen door de juiste olie.

Weiterlesen:
Hoe de remblokken van mijn Volvo Xc40 vervangen?

Motor die rammelt als hij koud is op mijn Volvo Xc40 oorzaak van de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo complicatie die begint als het koud is, het kunnen uw Volvo Xc40-gloeibougies zijn die bijna goed zijn om te worden vervangen. In werkelijkheid zal een dode bougie ervoor zorgen dat de aangesloten cilinder niet warm wordt en een sterker geratel op een Volvo Xc40-motor veroorzaakt, dus denk erover na om de staat van uw bougies onafhankelijk te onderzoeken met behulp van een multimeter, het kan zijn dat er maar één is bezorgd zoals zij allemaal. Hier hebben we de belangrijkste factoren van een motor die koud op een auto slaat, voor u opgesomd. Aarzel niet om onze pagina die gespecialiseerd is in uw auto te lezen voor meer informatie over alle storingen die verband houden met uw voertuig.

Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Volvo Xc40, aarzel dan niet om onze Volvo Xc40 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector