Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Volvo XC60-motor rammelt als het koud is

Als u constant geluiden tegenkomt op uw auto, is dat vaak onaangenaam, een auto is zo geavanceerd dat het over het algemeen moeilijk is om de oorsprong ervan op te sporen en nog moeilijker om het onderdeel te vinden dat de motor veroorzaakt. Als u ook al een koud motorgeluid op uw Volvo XC60 bent tegengekomen, kunnen we u zeker ondersteunen. Onze redactie heeft er zelfs voor gekozen om deze inhoud te produceren om de belangrijkste triggers van een te kunnen inspecteren motor die rammelt als het koud is op uw Volvo XC60. Eerst kijken we naar motoren die alleen ratelen als ze aan staan, dan vanwege ongeschikte olie en tot slot vanwege gloeibougies.

De motor van mijn Volvo XC60 rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw Volvo XC60 koud rammelt, vooral bij het starten en die daarna snel eindigt, is het mogelijk dat uw motorsmering de schuld is. Inderdaad, de oliezeef (het deel dat de olie opzuigt en naar de bovenkant van de motor laat stijgen) kan worden beschadigd en daarom enige tijd nodig hebben om de olie te laten stijgen als deze nog steeds erg dik is. Als dit uw geval is, moet de motor die uw Volvo XC60 dichtslaat na een paar tientallen seconden terugkeren naar de normale functies omdat de smering van de motor normaal zal gebeuren, zorg ervoor dat u de staat van de motor controleert.

Motor van mijn Volvo XC60 die ratelt als het koud is door te vloeibare olie

Een andere optie die een motor die koud ratelt op uw Volvo XC60 kan rechtvaardigen, is dat tijdens een olieverversing de oliekeuze niet perfect was, in werkelijkheid verschillen motoroliën op hun viscositeit, wat we zullen contrasteren met de ‘W’-waarde, de hoe hoger deze waarde, hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als een te vloeibare olie is gekozen, is het mogelijk dat bij koude de smering die het toelaat, niet voldoende is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de olie die wordt aanbevolen door de fabrikant, als het klikken van uw motor sterk is of als het aanhoudt op uw Volvo XC60, denk niet twee keer na om deze te vervangen met de juiste olie.

Weiterlesen:
Probleem met automatische transmissie Volvo XC60?

Motor die rammelt als het koud is op mijn Volvo XC60 vanwege de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo problemen die beginnen als het koud is, kunnen uw Volvo XC60-gloeibougies bijna goed worden vervangen. Inderdaad, een dode bougie zorgt ervoor dat de aangesloten cilinder niet opwarmt en veroorzaakt een sterker rammelen op een Volvo XC60-motor, dus denk erover na om de staat van uw bougies afzonderlijk uit te proberen met een multimeter, het kan zijn dat er maar één is betrokken zoals ze allemaal. Hier hebben we u beschreven, de belangrijkste redenen van een motor die koud op een auto slaat, denk niet twee keer na om onze pagina over uw auto te lezen voor meer informatie over alle storingen die verband houden met uw voertuig.

Als u meer handleidingen over de Volvo XC60 wilt, ga dan naar onze Volvo XC60-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector