Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Volvo xc70 motor rammelt als hij koud is

Regelmatige geluiden op uw auto tegenkomen, is meestal verontrustend, een auto is zo geavanceerd dat het meestal lastig is om de bron op te sporen en zelfs nog problematischer om het onderdeel te vinden dat de oorzaak is. Mocht u ook al eens te maken hebben gehad met een koud motorgeluid op uw volvo xc70, dan kunnen wij u zeker ondersteunen. In feite hebben we ervoor gekozen om deze inhoudspagina samen te stellen om de belangrijkste oorzaken van een motor die rammelt als hij koud is op uw volvo xc70. Eerst kijken we naar motoren die alleen ratelen bij het starten, dan vanwege ongeschikte olie en tenslotte vanwege gloeibougies.

De motor van mijn volvo xc70 rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw volvo xc70 koude rammeltjes genereert, vooral bij het starten en die daarna snel verdwijnen, is het mogelijk dat uw motorsmering defect is. In feite kan de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en deze naar de bovenkant van de motor doet stijgen) defect zijn en daarom kan het even duren voordat de olie stijgt wanneer deze nog erg stroperig is. Als dit uw geval is, moet de motor die uw volvo xc70 dichtslaat na enkele tientallen seconden weer normaal werken omdat de smering van de motor normaal zal plaatsvinden. Controleer de staat van de motor.

Motor van mijn volvo xc70 die rammelt als hij koud is vanwege te vloeibare olie

Een andere mogelijkheid die een motor kan verklaren die koud rammelt op uw volvo xc70, is dat tijdens een olieverversing de oliekeuze niet ideaal was, inderdaad, motoroliën verschillen qua viscositeit, die we zullen beoordelen met de «W» -waarde, hoe hoger deze waarde is hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als er een te vloeibare olie is gekozen, is het mogelijk dat de smering die deze toelaat bij koude toestand niet goed genoeg is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de door de fabrikant geadviseerde olie, als uw motor sterk klikt of aanhoudt op uw volvo xc70, denk niet twee keer na om deze te vervangen door de juiste olie.

Weiterlesen:
Hoe de handrem afstellen op de volvo xc70?

Motor die rammelt als hij koud is op mijn volvo xc70 oorzaak van de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo complicatie beginnend als het koud is, kunnen uw volvo xc70 gloeibougies defect zijn. In feite zal een dode bougie ervoor zorgen dat de aangesloten cilinder niet warm wordt en een sterker geratel op een motor volvo xc70 veroorzaken, dus houd er rekening mee om de staat van uw bougies afzonderlijk te diagnosticeren met behulp van een multimeter, het kan zijn dat er maar één is betrokken zoals zij allemaal. Hier hebben we voor u de belangrijkste motieven opgesomd van een motor die koud op een auto slaat, denk niet twee keer na om onze pagina gespecialiseerd in uw auto te bekijken om extra informatie te vinden over alle pechgevallen met betrekking tot uw auto.

Bekijk de categorie volvo xc70 voor meer tips over de volvo xc70.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector