Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Volvo XC90-motor rammelt als het koud is

Het slachtoffer worden van constante geluiden op uw auto zal waarschijnlijk onaangenaam zijn, een auto is zo uitgebreid dat het over het algemeen een uitdaging is om de bron te lokaliseren en zelfs nog moeilijker om het onderdeel te vinden dat hem motiveert. In het geval dat u ook eerder een koud motorgeluid heeft ervaren op uw Volvo XC90, kunnen we u zeker helpen. In feite hebben we besloten dit document te publiceren om de belangrijkste motieven van een motor die rammelt als het koud is op uw Volvo XC90. Eerst kijken we naar motoren die alleen ratelen als ze aan staan, dan vanwege verkeerde olie en tenslotte vanwege gloeibougies.

De motor van mijn Volvo XC90 rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw Volvo XC90 een koud ratelgeluid veroorzaakt, met name bij het starten en dat niet lang daarna eindigt, is het mogelijk dat uw motorsmering verantwoordelijk is. In feite kan de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en naar de bovenkant van de motor laat stijgen) worden gebroken en daarom de tijd nemen om de olie te laten stijgen als deze nog steeds erg dik is. Als dit uw geval is, moet de motor die uw Volvo XC90 dichtslaat na een paar tientallen seconden weer normaal functioneren omdat de smering van de motor normaal zal verlopen, vergeet niet om de staat van de motor te controleren.

Motor van mijn Volvo XC90 die ratelt als het koud is door te vloeibare olie

Een andere situatie die een motor die koud ratelt op uw Volvo XC90 kan rechtvaardigen, is dat tijdens een olieverversing de keuze van de olie niet de beste was, in feite verschillen motoroliën op hun viscositeit, wat we zullen contrasteren met de ‘W’-waarde, de Hoe hoger deze waarde, hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als een te vloeibare olie is geplukt, is het mogelijk dat de smering die koud is, niet voldoende is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de olie die door de fabrikant wordt aanbevolen, of het klikken van uw motor sterk is of als het aanhoudt op uw Volvo XC90, aarzel dan niet om deze te vervangen met de juiste olie.

Weiterlesen:
Hoe zet ik de airconditioning aan op een Volvo XC90?

Motor die rammelt als het koud is op mijn Volvo XC90 vanwege de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo moeilijk starten wanneer het koud is, kunnen uw Volvo XC90-gloeibougies defect zijn. In feite zal een dode bougie ervoor zorgen dat de aangesloten cilinder niet opwarmt en een sterker rammelen veroorzaakt op een Volvo XC90-motor, dus houd er rekening mee dat de staat van uw bougies onafhankelijk wordt beoordeeld met behulp van een multimeter, het kan zijn dat er maar één is maakt zich zorgen zoals ze allemaal. Hier hebben we u uitgelegd, de belangrijkste factoren van een motor die koud op een auto slaat, aarzel niet om onze pagina gewijd aan uw auto te lezen voor meer informatie over alle storingen die verband houden met uw voertuig.

Wanneer u nog vragen heeft over de Volvo XC90, aarzel dan niet om onze Volvo XC90 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector