Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar is de starter op de Volvo V50?

Als uw auto normaal loopt, is alles in orde, maar als hij regelmatig problemen begint te krijgen, kunt u gaan speculeren, vooral als uw auto niet wil starten. In dit artikel zullen we je leren waar de starter van een Volvo V50 is, het zal je helpen om je ontstekingsproblemen op te lossen. Om dit te doen, zullen we eerst de rol van een starter beschrijven en vervolgens waar is de starter op een Volvo V50 , en, eindelijk, hoe de starter van een auto te veranderen.

Functie van de starter op uw Volvo V50

We beginnen deze inhoudspagina met een gedetailleerde beschrijving van de rol van de startmotor op uw Volvo V50. Het voorgerecht is een elektromotor die wordt aangedreven door uw batterij, het doel is om uw motor op een voldoende hoge snelheid te laten lopen om hem te starten (meestal rond 300/400 tpm). Het bestaat uit drie belangrijkste onderdelen:

 • De solenoïde: dit onderdeel is een elektrisch relais dat als een schakelaar werkt, het wordt geactiveerd door de sleutel van uw Volvo V50 en laat de stroom van uw batterij naar de motoreenheid van uw dynamo door.

  De motorunit: Het belangrijkste onderdeel van uw dynamo, het is degene die het vliegwiel van uw Volvo V50 zal aandrijven en voldoende snelheid zal genereren om uw motorunit te laten starten.

 • Het aangrijptandwiel: dit is het laatste deel van uw starter, het is het tandwiel dat in direct contact komt met het vliegwiel, het maakt het mogelijk om de kracht van de starter naar de motor te sturen.
Weiterlesen:
Het sleutellampje op de Volvo V50 blijft branden

Waar is de starter op een Volvo V50?

Nu we vrij snel hebben beschreven wat een starter is en hoe deze werkt, zullen we de vraag beantwoorden die de meesten van jullie zich moeten stellen waar is de starter gebaseerd op een Volvo V50? Het is vrij eenvoudig om een ​​starter te ontdekken, het is inderdaad een groot deel dat bijna constant op een vergelijkbare plek zal worden geplaatst. Hieronder laten we u de twee mogelijke locaties voor uw autostarter zien.

Locatie van de starter op klassieke Volvo V50

Eerste en meest algemene geval, waar vind je de starter van een Volvo V50 met een conventionele motor (impliciet zonder start en stop). De starter heeft een specifieke functie, om de motorunit van uw auto te starten, daarvoor moet het constant zijn bij het vliegwiel van de motoreenheid van deze omdat het het onderdeel is dat wordt geactiveerd wanneer het wordt gebruikt. Het vliegwiel bevindt zich op de kruising tussen uw versnellingsbak en uw motoreenheid.

Locatie van de starter voor Volvo V50 met start en stop

En nu tweede mogelijke startlocatie van uw Volvo V50 . Dit geval komt veel minder vaak voor. Het heeft alleen betrekking op motoren die zijn gebouwd met start en stop, en een groot deel van hen zal worden uitgerust met een starter die dicht bij het vliegwiel is geplaatst. Desalniettemin kan bij sommige specifieke series of motoren de starter van uw Volvo V50 in uw dynamo zijn geïntegreerd, het staat dan bekend als een starter-dynamo, om het niets gemakkelijker te vinden, zoek uw accessoireriem en u zou het grote startblok moeten zien .

Weiterlesen:
Wanneer schokdempers Volvo V50 vervangen?

Hoe de starter op een Volvo V50 vervangen?

Ten slotte leggen we je vrij snel uit hoe je de starter van een Volvo V50 vervangt. Deze procedure is eigenlijk niet moeilijk, het kan worden overwogen door mensen met een minimum aan eenvoudige mechanische kennis en aangepast gereedschap. Houd hieronder vast aan de belangrijkste stappen om deze interventie uit te voeren:

 • Koppel de batterij van uw Volvo V50 los, als u niet weet hoe u dit moet doen, denk dan niet twee keer na om advies in te winnen op onze inhoudspagina die uitlegt hoe u dit moet doen zonder enig risico te nemen.
 • Na het vinden van uw starter, maakt u de bevestigingen los die hem in uw motorblok vasthouden, er zijn over het algemeen 2 of 3

  .

 • Het wordt tijd om de voedingskabels los te koppelen van de startmotor van uw Volvo V50, maar voordat u dit doet, raden we u aan een foto te maken van de installatie om een ​​fout te maken bij het opnieuw monteren.
 • Het is mogelijk dat u om het te verwijderen mogelijk onderdelen zoals de cardanische ophanging moet verwijderen.
 • Monteer de nieuwe starter opnieuw en wees voorzichtig bij het aansluiten van de connectoren.
 • Sluit uw batterij opnieuw aan en test uw starter.

Kijk voor meer tips over de Volvo V50 in de categorie Volvo V50.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector