Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar is de starter op de Volvo XC90?

Als uw auto normaal rijdt, is alles in orde, maar als hij regelmatig problemen begint te krijgen, kunt u gaan speculeren, vooral als uw motorvoertuig niet start. In dit artikel leren we je waar de starter van een Volvo XC90 is, het helpt je bij het oplossen van je ontstekingsproblemen. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst het doel van een starter illustreren en vervolgens, waar is de starter op een Volvo XC90 , en, ten slotte, hoe de starter van een motorvoertuig te veranderen.

Rol van de starter op uw Volvo XC90

We beginnen deze inhoud met het uitleggen van het doel van de startmotor op uw Volvo XC90. Het voorgerecht is een elektromotor die wordt aangedreven door uw batterij, het doel is om uw motor op een voldoende hoge snelheid te laten lopen om hem te starten (meestal rond 300/400 tpm). Het is opgebouwd uit drie belangrijkste onderdelen:

 • De solenoïde: dit onderdeel is een elektrisch relais dat werkt als een schakelaar.Het wordt geactiveerd door de sleutel van uw Volvo XC90 en laat de stroom van uw batterij naar de motoreenheid van uw dynamo.

  De motorunit: het belangrijkste element van uw dynamo, dit is het stuur dat het vliegwiel van uw Volvo XC90 aandrijft en voldoende snelheid genereert om uw motorunit te starten.

 • Het aangrijptandwiel: dit is het laatste onderdeel van uw starter, het is het tandwiel dat in direct contact komt met het vliegwiel, het maakt het mogelijk om de kracht van de starter naar de motor over te brengen.
Weiterlesen:
Hoeveel kilometer op laag brandstofverbruik met mijn Volvo XC90?

Waar is de starter op een Volvo XC90?

Nu we snel hebben uitgelegd wat een starter is en hoe het werkt, zullen we de vraag beantwoorden die de meesten van jullie zich moeten stellen waar bevindt de starter zich op een Volvo XC90? Het is vrij eenvoudig om een ​​starter te ontdekken, het is natuurlijk een groot onderdeel dat bijna altijd op een vergelijkbare plaats zal worden geplaatst. We laten u hieronder de twee mogelijke plekken zien voor uw motorstarter.

Locatie van de starter op traditionele Volvo XC90

Eerste en meest voorkomende omstandigheid, waar de starter van een Volvo XC90 met een conventionele motor te ontdekken (impliciet zonder starten en stoppen). De starter heeft een bepaalde functie, om de motorunit van uw motorvoertuig te starten, daarvoor moet het altijd zijn bij het vliegwiel van de motoreenheid van deze omdat het de component is die het activeert wanneer het wordt gebruikt. Het vliegwiel bevindt zich op de kruising tussen uw versnellingsbak en uw motoreenheid.

Locatie van de starter voor Volvo XC90 met start en stop

En nu tweede mogelijke startlocatie van uw Volvo XC90 . Deze zaak komt veel minder vaak voor. Het heeft alleen betrekking op motoren die zijn uitgerust met start en stop, en een goed onderdeel daarvan zal worden uitgerust met een starter die zich dicht bij het vliegwiel bevindt. Bij sommige specifieke series of motoren kan de starter van uw Volvo XC90 echter in uw dynamo zijn geïntegreerd, deze wordt dan een starter-alternator genoemd, om het niet eenvoudiger te ontdekken, vindt u uw accessoiregordel en zou u het grote startblok moeten zien.

Weiterlesen:
Het lampje van de brandstofmeter blijft branden op mijn Volvo XC90, wat te doen?

Hoe de starter op een Volvo XC90 veranderen?

Ten slotte zullen we u eigenlijk vrij snel beschrijven hoe u de starter van een Volvo XC90 vervangt. Dit proces is eigenlijk niet ingewikkeld, het kan worden overwogen door mensen die een minimum aan eenvoudige mechanische ervaring en aangepaste apparatuur hebben. Volg hieronder de belangrijkste stappen om deze interventie uit te voeren:

 • Ontkoppel de batterij van uw Volvo XC90, als u niet weet hoe u dit moet doen, aarzel dan niet om onze inhoud te raadplegen die aangeeft hoe u dit kunt doen zonder enig risico te nemen.
 • Na het ontdekken van uw starter, maakt u de bevestigingen los die hem in uw motorblok vasthouden, meestal zijn er 2 of 3

  .

 • Het zal tijd zijn om de stroomkabels van de startmotor van uw Volvo XC90 los te koppelen, maar voordat u dit doet, raden we u aan een foto van de installatie te maken om een ​​vergissing bij het opnieuw monteren te voorkomen.
 • Het is mogelijk dat u, om het te verwijderen, auto-onderdelen zoals de cardanische ophanging moet verwijderen.
 • Monteer de nieuwe starter opnieuw en wees voorzichtig bij het aansluiten van de connectoren.
 • Sluit uw batterij opnieuw aan en test uw starter.

Als je meer handleidingen over de Volvo XC90 nodig hebt, ga dan naar onze Volvo XC90-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector