Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar is de starter op Volkswagen Jetta?

Als uw auto normaal rijdt, is alles in orde, maar als hij regelmatig complicaties begint te krijgen, kunt u zich afvragen, vooral als uw auto niet start. In deze post zullen we je leren waar de starter van een Volkswagen Jetta is, het zal je helpen om je ontstekingscomplicaties op te lossen. Om dit te bereiken, zullen we eerst het doel van een starter illustreren en vervolgens, waar is de starter op een Volkswagen Jetta , en, tot slot, hoe de starter van een auto te vervangen.

Functie van de starter op uw Volkswagen Jetta

We beginnen deze inhoudspagina met het uitleggen van het doel van de startmotor op uw Volkswagen Jetta. Het voorgerecht is een elektromotor die wordt aangedreven door uw batterij, het doel is om uw motor op een voldoende hoge snelheid te laten lopen om hem te starten (meestal rond 300/400 tpm). Het is opgebouwd uit drie hoofdonderdelen:

 • De solenoïde: dit onderdeel is een elektrisch relais dat dienst doet als schakelaar, het wordt geactiveerd door de sleutel van uw Volkswagen Jetta en laat de stroom van uw accu naar de motor van uw dynamo.

  De motor: het belangrijkste onderdeel van uw dynamo, dit is het stuur dat het vliegwiel van uw Volkswagen Jetta aandrijft en voldoende snelheid creëert om uw motor te laten starten.

 • Het aangrijptandwiel: dit is het laatste onderdeel van uw starter, het is het tandwiel dat in direct contact komt met het vliegwiel, het maakt het mogelijk om de kracht van de starter naar de motor over te brengen.
Weiterlesen:
Bandensensor Volkswagen Jetta resetten?

Waar is de starter op een Volkswagen Jetta?

Nu we vrij snel hebben beschreven wat een starter is en hoe deze werkt, zullen we de vraag beantwoorden die de meesten van jullie zich moeten stellen waar is de starter te vinden op een Volkswagen Jetta? Het is vrij eenvoudig om een ​​starter te vinden, het is natuurlijk een groot onderdeel dat bijna altijd op een vergelijkbare locatie zal worden geplaatst. We laten u hieronder de twee mogelijke plaatsen voor uw autostarter ontdekken.

Locatie van de starter op traditionele Volkswagen Jetta

Eerste en meest voorkomende geval, waar vind je de starter van een Volkswagen Jetta met een conventionele motor (impliciet zonder starten en stoppen). De starter heeft een bepaalde functie, om de motor van je auto te starten, daarvoor moet het altijd zijn bij het motorvliegwiel van deze omdat het de component is die het activeert wanneer het wordt gebruikt. Het vliegwiel bevindt zich op de kruising tussen uw versnellingsbak en uw motor.

Locatie van de starter voor Volkswagen Jetta met start en stop

En nu tweede mogelijke startlocatie van uw Volkswagen Jetta . Deze zaak komt veel minder vaak voor. Het heeft alleen betrekking op motoren die zijn uitgerust met start en stop, en een goed onderdeel daarvan zal worden uitgerust met een starter die dicht bij het vliegwiel is geplaatst. Desalniettemin kan bij bepaalde series of motoren de starter van uw Volkswagen Jetta in uw dynamo zijn ingebouwd, deze wordt dan een starter-dynamo genoemd, om het niks eenvoudiger te vinden, vindt u uw accessoiregordel en moet u het grote startblok ontdekken .

Weiterlesen:
Hete motor rammelt op mijn Volkswagen Jetta

Hoe de starter op een Volkswagen Jetta vervangen?

Ten slotte laten we je vrij snel zien hoe je de startmotor van een Volkswagen Jetta vervangt. Deze procedure is niet per se moeilijk, het kan worden overwogen door mensen met een minimum aan eenvoudige mechanische ervaring en aangepast gereedschap. Volg hieronder de belangrijkste stappen om deze interventie uit te voeren:

 • Koppel de batterij van uw Volkswagen Jetta los, als u niet weet hoe u dit moet doen, aarzel dan niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina waarin wordt beschreven hoe u dit zonder enig risico kunt doen.
 • Na het vinden van uw starter, maakt u de bevestigingen los die hem in uw motorblok houden, er zijn over het algemeen 2 of 3

  .

 • Het wordt tijd om de stroomkabels van de startmotor van uw Volkswagen Jetta los te koppelen, maar voordat u dit doet, raden we u aan een foto van de set-up te maken om te voorkomen dat u een fout maakt bij het opnieuw monteren.
 • Het is mogelijk dat u, om het te verwijderen, auto-onderdelen zoals de cardanische ophanging moet verwijderen.
 • Monteer de nieuwe starter opnieuw en wees voorzichtig bij het aansluiten van de connectoren.
 • Sluit uw batterij opnieuw aan en test uw starter.

Als je nog vragen hebt over de Volkswagen Jetta, aarzel dan niet om onze Volkswagen Jetta categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector