Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar is de starter op Volkswagen Tiguan?

Als uw auto normaal rijdt, is alles in orde, maar als hij regelmatig problemen begint te krijgen, kunt u zich afvragen of uw motorvoertuig niet wil starten. In deze post leren we je waar de starter van een Volkswagen Tiguan zit, het helpt je bij het oplossen van je ontstekingsproblemen. Om dit te bereiken, zullen we eerst de functie van een starter illustreren, daarna, waar is de starter op een Volkswagen Tiguan , en, tot slot, hoe de starter van een motorvoertuig te vervangen.

Functie van de starter op uw Volkswagen Tiguan

We beginnen deze inhoudspagina met de functie van de startmotor op uw Volkswagen Tiguan. Het voorgerecht is een elektromotor die wordt aangedreven door uw batterij, het doel is om uw motor op een voldoende hoge snelheid te laten lopen om hem te starten (meestal rond 300/400 tpm). Het bestaat uit drie belangrijkste onderdelen:

 • De solenoïde: dit onderdeel is een elektrisch relais dat werkt als een schakelaar, het wordt geactiveerd door de sleutel van uw Volkswagen Tiguan en laat de stroom van uw batterij naar de motor van uw dynamo.

  De motor: het belangrijkste onderdeel van uw dynamo, dit is het stuur dat het vliegwiel van uw Volkswagen Tiguan aandrijft en voldoende snelheid tot stand brengt om uw motor te laten starten.

 • Het aangrijptandwiel: dit is het laatste onderdeel van uw starter, het is het tandwiel dat in direct contact komt met het vliegwiel, het maakt het mogelijk om de kracht van de starter naar de motor over te brengen.
Weiterlesen:
Versnellingspooktrillingen op Volkswagen Tiguan?

Waar is de starter op een Volkswagen Tiguan?

Nu we snel hebben beschreven wat een starter is en hoe deze werkt, zullen we de vraag beantwoorden die de meesten van jullie zich moeten stellen waar bevindt de starter zich op een Volkswagen Tiguan? Het is vrij eenvoudig om een ​​starter te vinden, het is inderdaad een groot onderdeel dat bijna constant op een vergelijkbare plaats zal worden geplaatst. We laten u hieronder de twee mogelijke plekken voor uw motorvoertuigstarter ontdekken.

Locatie van de starter op klassieke Volkswagen Tiguan

Eerste en meest voorkomende geval, waar de starter van een Volkswagen Tiguan met een conventionele motor te vinden (impliciet zonder starten en stoppen). De starter heeft een bepaald doel, namelijk het starten van de motor van uw motorvoertuig, daarvoor moet het constant zijn bij het motorvliegwiel van deze omdat het de component is die het activeert wanneer het wordt gebruikt. Het vliegwiel bevindt zich op de kruising tussen uw versnellingsbak en uw motor.

Locatie van de starter voor Volkswagen Tiguan met start en stop

En nu tweede mogelijke startlocatie van uw Volkswagen Tiguan . Deze zaak komt veel minder vaak voor. Het heeft alleen betrekking op motoren die zijn uitgerust met start en stop, en een goed onderdeel daarvan zal worden uitgerust met een starter die zich dicht bij het vliegwiel bevindt. Bij bepaalde series of motoren kan de starter van uw Volkswagen Tiguan echter in uw dynamo zijn ingebouwd, deze wordt dan een starter-dynamo genoemd, om hem niet minder moeilijk te lokaliseren, vindt u uw accessoiregordel en moet u de grote ontdekken startblok.

Weiterlesen:
Volkswagen Tiguan die alleen accelereert

Hoe de starter op een Volkswagen Tiguan vervangen?

Ten slotte leggen we je eigenlijk vrij snel uit hoe je de startmotor van een Volkswagen Tiguan vervangt. Deze procedure is niet noodzakelijk ingewikkeld, maar kan worden overwogen door mensen met de laagste mechanische basiservaring en aangepast gereedschap. Volg hieronder de belangrijkste stappen om deze interventie uit te voeren:

 • Koppel de batterij los van uw Volkswagen Tiguan, als u niet weet hoe u dit moet doen, aarzel dan niet om onze inhoudspagina te raadplegen waarin wordt beschreven hoe u dit zonder enig risico kunt doen.
 • Na het ontdekken van uw starter, maakt u de bevestigingen los die hem in uw motorblok houden, er zullen in de meeste gevallen 2 of 3 zijn

  .

 • Het zal tijd zijn om de stroomkabels van de startmotor van uw Volkswagen Tiguan los te koppelen, maar voordat u dit doet, raden we u aan om een ​​foto te maken van de set-up om een ​​fout te maken bij het opnieuw monteren.
 • Het is mogelijk dat u om het te verwijderen, onderdelen zoals de cardanische ophanging moet verwijderen.
 • Monteer de nieuwe starter opnieuw en wees voorzichtig bij het aansluiten van de connectoren.
 • Sluit uw batterij opnieuw aan en test uw starter.

Voor meer tips over de Volkswagen Tiguan, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Tiguan.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector