Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar koelmiddel in Volvo XC60?

In dit artikel gaan we het hebben over nog een kwestie in de serie over autoverzorging. Dit is het koelvloeistofpeil, en meer specifiek waar koelmiddel in Volvo XC60? Hiervoor beginnen we deze inhoud met een kleine herinnering aan het voordeel van het zorgen voor het koelvloeistofniveau van uw auto, vervolgens, waar koelvloeistof vullen in Volvo XC60? En tot slot hoe je het niveau van deze beroemde vloeistof kunt maken.

Waarom het koelvloeistofniveau vullen op een Volvo XC60?

Voordat we u laten zien waar de koelvloeistof zich op een Volvo XC60 bevindt, beginnen we ons artikel door u eraan te herinneren wat er is het voordeel van het garanderen van een ideaal koelvloeistofpeil ? De koelvloeistof van een Volvo XC60 heeft een belangrijke functie in de goede werking van uw motor, dat zal het in feite zijn circuleren erin om de warmte op te vangen die door zijn procedure wordt gemaakt en over te dragen aan uw radiator, die de missie heeft om het in temperatuur te laten dalen . Het is des te nuttiger wanneer de buitentemperaturen hoog zijn of wanneer u met beperkte snelheid rijdt en natuurlijke koeling door buitenlucht niet efficiënt is. Zonder koelvloeistof zou uw motorunit dat wel doen oververhitten na slechts een paar minuten, en dit zou resulteren in uitval van de motoreenheid, vandaar het belang van het hebben van een ideaal koelvloeistofpeil te allen tijde. Als uw koelvloeistofniveau onder het minimale niveau zakt, kan de circulatie van de koelvloeistof in het koelsysteem worden verminderd en daardoor kan het rendement worden beperkt of zelfs nul als het te laag is. Eindelijk, als het te hoog is, kan de druk te hoog zijn en een lek veroorzaken waardoor ook de motoreenheid kan afbreken.

Weiterlesen:
Hoe wordt Volvo XC60 gesleept?

Waar moet de koelvloeistof in de Volvo XC60 worden gedaan?

We gaan nu verder met de stap waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, waar koelmiddel in Volvo XC60? U beseft nu hoe belangrijk het is om altijd het ideale niveau van deze koelvloeistof te hebben. Om het te lokaliseren is heel eenvoudig, hier zijn de verschillende stappen waarmee u het expansievat kunt lokaliseren dat de koelvloeistof van uw Volvo XC60 bevat:

 • Wacht voordat u iets doet een paar minuten totdat uw motor is opgewarmd, zodat u zich niet verbrandt wanneer u het koelvloeistofpeil doet.
 • Doe de motorkap van je auto open.
 • U moet snel het expansievat vinden dat de koelvloeistof van uw Volvo XC60 bevat, deze bevindt zich in de meeste gevallen in een van de 4 hoeken van uw motorblok, om het te lokaliseren, hoeft u alleen maar te zoeken naar een plastic container met een zwarte of gele plastic dop met een gevaarlogo of thermometer aan de bovenkant.

Hoe vul ik het koelvloeistofniveau op een Volvo XC60?

Nu dat je hebt ontdek waar de koelvloeistof in uw Volvo XC60 zit , we zullen je laten zien hoe je het niveau ervan kunt maken. Niets is minder ingewikkeld, volg gewoon de onderstaande stappen:

 • Koop als u geen koelvloeistof in de winkel heeft, het is gewoon uitgehard water met antivries toegevoegd.
 • Controleer aan de zijkant van het expansievat van uw Volvo XC60 het niveau van het expansievat. Kijk gewoon of u tussen de «min» en «max» -markeringen zit, als u meer naar of onder de «min» -markering zit, kunt u deze stappen blijven volgen, anders is het niveau van uw vloeistof voldoende

  .

 • Nadat u hebt gewacht tot de motor is afgekoeld, kunt u de koelmiddeldop van uw auto openen.
 • Voeg regelmatig koelvloeistof toe aan de expansietank van uw Volvo XC60 door regelmatig te controleren.
 • Probeer het midden van de aanwijzing aan de zijkant van je vaas te bereiken, ga niet over de markering «max».
 • Als u er bovenop zit, begin dan niet met uw motoreenheid en verwijder met een injectiespuit de overtollige koelvloeistof.
Weiterlesen:
Hoe vervang ik de remblokken van mijn Volvo XC60?

Als de motoreenheid van uw Volvo XC60 ondanks een koelvloeistof opwarmt, lees dan dit artikel, dan kunt u de oorzaken van dit probleem achterhalen.

Als je meer tutorials over de Volvo XC60 nodig hebt, ga dan naar onze Volvo XC60-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector