Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar koelmiddel in Volvo XC90?

Vandaag gaan we nog een kwestie bespreken in de serie over onderhoud van motorvoertuigen. Dit is het koelvloeistofpeil, en meer specifiek waar koelmiddel in Volvo XC90? Om dit te doen, beginnen we dit artikel met een kleine herinnering aan de interesse om ervoor te zorgen dat het koelvloeistofniveau van uw motorvoertuig dan waar koelvloeistof vullen in Volvo XC90? En tot slot hoe je het niveau van deze beroemde vloeistof kunt maken.

Waarom het koelvloeistofniveau vullen op een Volvo XC90?

Voordat we uitleggen waar de koelvloeistof zich op een Volvo XC90 bevindt, beginnen we ons artikel door u eraan te herinneren wat er is het belang van een ideaal koelvloeistofpeil ? De koelvloeistof van een Volvo XC90 heeft een vitaal doel bij het goed presteren van uw motorunit, sterker nog circuleren erin om de warmte vast te houden die door de werking wordt gemaakt en deze naar uw radiator over te brengen, die als doel heeft om de temperatuur te laten dalen . Het is des te nuttiger wanneer de buitentemperaturen hoog zijn of wanneer u met beperkte snelheid rijdt en natuurlijke koeling door buitenlucht niet efficiënt is. Zonder koelvloeistof zou uw motorunit dat wel doen oververhitten na slechts een paar minuten, en dit zou resulteren in het uitvallen van de motoreenheid, vandaar het belang van te allen tijde een ideaal koelvloeistofpeil. Als uw koelvloeistofpeil onder het minimumniveau zakt, kan de circulatie van de koelvloeistof in het koelsysteem worden verminderd en als gevolg daarvan kan het rendement beperkt of zelfs nul zijn als het te laag is. Als het tenslotte te hoog is, kan de druk te hoog zijn en een lek veroorzaken waardoor ook de motoreenheid kan afbreken.

Weiterlesen:
Waar vind ik een zekering voor de airbag op de Volvo XC90?

Waar moet de koelvloeistof in de Volvo XC90 worden gedaan?

We gaan nu verder met de stap waar u waarschijnlijk het meest op gebrand bent, waar koelmiddel in Volvo XC90? U bent nu geïnformeerd over het belang van het constant hebben van het ideale niveau van deze koelvloeistof. Om het te lokaliseren is het heel eenvoudig, hier zijn de verschillende stappen waarmee u het expansievat kunt lokaliseren dat de koelvloeistof van uw Volvo XC90 bevat:

 • Wacht voordat u iets doet een paar minuten totdat uw motor is opgewarmd, zodat u zich niet verbrandt wanneer u het koelvloeistofpeil doet.
 • Klap de motorkap van uw motorvoertuig open.
 • U moet snel het expansievat vinden dat de koelvloeistof van uw Volvo XC90 bevat, deze bevindt zich meestal in een van de 4 hoeken van uw motorblok, om het te lokaliseren, hoeft u alleen maar te zoeken naar een plastic container met een zwarte of gele plastic dop met een gevaarlogo of thermometer bovenaan.

Hoe vul ik het koelvloeistofniveau op een Volvo XC90?

Nu dat je hebt identificeer waar de koelvloeistof in uw Volvo XC90 zit , we zullen uitleggen hoe je het niveau ervan kunt maken. Niets is eenvoudiger, volg gewoon de onderstaande stappen:

 • Koop als u geen koelvloeistof in de winkel heeft, het is gewoon uitgehard water met antivries toegevoegd.
 • Controleer aan de zijkant van de expansietank van uw Volvo XC90 het niveau van de expansietank. Let gewoon op of u zich tussen de «min» en «max» -markeringen bevindt, als u meer naar of onder de «min» -markering zit, kunt u deze stappen blijven volgen, in elk ander geval is het vloeistofpeil voldoende

  .

 • Nadat u hebt gewacht tot de motor is afgekoeld, kunt u de koelvloeistofdop van uw motorvoertuig openen.
 • Voeg regelmatig koelvloeistof toe aan de expansietank van uw Volvo XC90 door regelmatig te onderzoeken.
 • Probeer het midden van de aanwijzing aan de zijkant van je vaas te bereiken, ga niet over de markering «max».
 • Als u er bovenop zit, start dan uw motoreenheid niet en verwijder met een injectiespuit de overtollige koelvloeistof.
Weiterlesen:
Hoe verwijder ik de velg van de Volvo XC90?

Als de motoreenheid van uw Volvo XC90 ondanks een koelvloeistof opwarmt, lees dan dit artikel, u kunt de oorzaken van dit probleem vinden.

Als u meer handleidingen over de Volvo XC90 wilt, ga dan naar onze Volvo XC90-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector