Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Volkswagen Multivan oververhit?

Een van de meest vervelende zorgen die op een Volkswagen Multivan kunnen verschijnen, is om de temperatuurmeter te zien stijgen. Eigenlijk is een meter die boven 90/100° uitkomt in de meeste gevallen een indicatie dat: uw Volkswagen Multivan warmt op. Als u zich in deze situatie bevindt, heeft u er goed aan gedaan om op deze link te klikken, omdat we u zullen helpen de bron te achterhalen en de oorzaak te begrijpen. Om dit mogelijk te maken, zullen we in het begin kijken naar de redenen voor oververhitting van de motor en de gevolgen die u heeft, en vervolgens welke antwoorden voor u beschikbaar zijn om van dit fenomeen af ​​te komen.

Waarom raakt mijn Volkswagen Multivan oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen Multivan die warm wordt, is een symptoom van een ernstig probleem. Je moet niet denken dat je er in de toekomst mee om zult gaan, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbare schade aan de motor van je auto. Werkelijk, als uw Volkswagen Multivan warm wordt en u blijft rijden, riskeert u eenvoudigweg het breken van de motor van uw auto. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, die warmte veroorzaakt. Deze warmte moet worden gereguleerd omdat het de motoronderdelen kan beschadigen. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor komt en u vermogensverlies ondervindt, uw Volkswagen Multivan warm wordt en u uw motor beschadigt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Volkswagen Multivan?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, heeft u mogelijk een lekkage, dus laat uw systeem nakijken op lekken. Het is ook mogelijk dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval moet u «mayonaise» herkennen in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De functie van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen wanneer de motor op optimale temperatuur is, als deze beschadigd is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volkswagen Multivan opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Hoewel dit scenario niet zo gebruikelijk is, zullen de koelribben, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuiverheden, hun taak niet meer vervullen en op warme dagen kan uw Volkswagen Multivan oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Vergeet niet om de staat en prestaties van uw ventilator te controleren, bovendien aan de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen Multivan, deze speelt een belangrijke rol bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot kan het zijn dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Eigenlijk is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten stromen, in geval van een probleem stopt deze actie en wordt uw Volkswagen Multivan warm. Dit kan te wijten zijn aan een defecte riem die uw pomp heeft gebroken. Ga in dat geval naar uw werkplaats.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Volkswagen Multivan oplossen?

Naast het hebben van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Volkswagen Multivan oververhit raakt, moet u de juiste maatregelen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw voertuig heet wordt en u geen andere keuze heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw automonteur te gaan.

Hier zijn een weinig suggesties als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor wordt geproduceerd, beperken. Probeer echter in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volkswagen Multivan te regelen.

 • Zet de motor van uw Volkswagen Multivan af als u meer dan 100° gaat:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij kapot gaat.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte van het motorblok verwijderen, het is een effectief antwoord. En omgekeerd, zet uw airconditioner uit die warmte produceert.

Als je meer handleidingen over de Volkswagen Multivan wilt, ga dan naar onze Volkswagen Multivan-categorie.

Weiterlesen:
Motorkap vast op mijn Volkswagen Multivan, wat kan ik doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector