Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Volkswagen Scirocco oververhit?

Een van de meest irritante zorgen die zich op een Volkswagen Scirocco kunnen voordoen, is om te zien hoe de temperatuurmeter stijgt. In feite is een meter die boven 90/100° uitkomt in de meeste gevallen een indicatie dat: uw Volkswagen Scirocco warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede beslissing genomen om deze link te bezoeken, omdat we het u gemakkelijker zullen maken om de oorsprong te achterhalen en de oorzaak te begrijpen. Om dit mogelijk te maken, zullen we in het begin kijken naar de verklaringen voor oververhitting van de motor en de gevaren die u loopt, en vervolgens welke oplossingen voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te stoppen.

Waarom raakt mijn Volkswagen Scirocco oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen Scirocco die warm wordt, is een indicatie van een groot probleem. Je moet niet denken dat je het later gaat redden, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te beschadigen. In feite, als uw Volkswagen Scirocco warm wordt en u blijft rijden, loopt u in principe het risico dat de motor van uw auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte ontstaat. Deze warmte moet worden gecontroleerd omdat het de motoronderdelen kan aantasten. Als u witte rook aan de oppervlakte van uw motor ziet komen en u voelt vermogensverlies, uw Volkswagen Scirocco warmt op en u beschadigt uw motor, stop dan.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Volkswagen Scirocco?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig geen koelvloeistof meer heeft en uw systeem regelmatig bijvult, kunt u een lek hebben, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het is ook denkbaar dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u “mayonaise” moeten aantreffen in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  Het doel van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volkswagen Scirocco opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Hoewel deze situatie minder vaak voorkomt, als uw radiateur erg vuil is of verstopt zit met onzuivere stoffen, zullen de koelribben hun rol niet meer vervullen en op warme dagen kan uw Volkswagen Scirocco oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer werkt

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator controleert, bovendien aan de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen Scirocco, deze heeft een beslissend doel bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. Bij pech en rijden met lage snelheid wordt uw auto onvermijdelijk warm.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot is het denkbaar dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In feite is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten stromen, in geval van problemen stopt deze actie en wordt uw Volkswagen Scirocco warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Ga in dat geval naar uw monteur.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Volkswagen Scirocco oplossen?

Bovendien moet u, na alle auto-onderdelen te hebben gecontroleerd die ervoor kunnen zorgen dat uw Volkswagen Scirocco oververhit raakt, de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen andere keuze heeft dan naar huis te gaan, of ga naar je monteur.

Hier zijn een weinig suggesties als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor vrijkomt, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volkswagen Scirocco te regelen.

 • Stop de motor van uw Volkswagen Scirocco als u 100° bereikt of overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Door de verwarming aan te zetten, kunt u een deel van de warmte van het motorblok kwijt, het is een efficiënte oplossing. En zet daarentegen uw airconditioner uit die warmte genereert.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Scirocco, aarzel dan niet om onze Volkswagen Scirocco categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Remlicht Volkswagen Scirocco blijft branden, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector