Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Volkswagen T-Cross oververhit?

Een van de vervelendste zorgen die zich op een Volkswagen T-Cross kunnen voordoen, is het zien stijgen van de temperatuurmeter. In feite is een meter die boven 90/100° uitkomt gewoonlijk een indicator dat: uw Volkswagen T-Cross warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede keuze gemaakt om deze websitelink te bezoeken, omdat we u zullen helpen de oorzaak te identificeren en de trigger te begrijpen. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we in het begin kijken naar de redenen voor oververhitting van de motor en de risico’s die u loopt, en vervolgens welke antwoorden voor u beschikbaar zijn om van dit fenomeen af ​​te komen.

Waarom raakt mijn Volkswagen T-Cross oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen T-Cross die warm wordt, is een teken van een serieus probleem. Je moet niet denken dat je er later mee om zult gaan, want als je dat wel doet, loop je het risico de motor van je auto onomkeerbaar te beschadigen. In feite, als uw Volkswagen T-Cross warm wordt en u blijft rijden, riskeert u gewoon het breken van de motor van uw auto. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, die warmte veroorzaakt. Deze hitte moet worden gecontroleerd omdat het de motoronderdelen kan beschadigen. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor komt en u vermogensverlies ondervindt, uw Volkswagen T-Cross warm wordt en u schade toebrengt aan uw motor, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Volkswagen T-Cross?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, heeft u mogelijk een lekkage, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het is ook mogelijk dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u «mayonaise» moeten zien in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De rol van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen wanneer de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volkswagen T-Cross opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Hoewel deze omstandigheid zeldzamer is, zullen de koelribben, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuiverheden, hun werk niet meer doen en op warme dagen kan uw Volkswagen T-Cross oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Zorg ervoor dat u de staat en werking van uw ventilator controleert, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen T-Cross, heeft deze een belangrijk doel bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot kan het zijn dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Het doel is eigenlijk om de koelvloeistof door het circuit te laten stromen, in het geval van een probleem stopt deze actie en wordt uw Volkswagen T-Cross warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Ga in dat geval naar uw servicegarage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Volkswagen T-Cross oplossen?

Naast het controleren van alle onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Volkswagen T-Cross warm wordt, moet u de juiste stappen ondernemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw voertuig heet wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw autotechnicus te gaan.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor wordt geproduceerd, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de opwarming van uw Volkswagen T-Cross te beperken.

 • Stop de motor van uw Volkswagen T-Cross als u meer dan 100° gaat:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Door de verwarming aan te zetten, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok afvoeren, dit is een handige oplossing. En zet daarentegen uw airconditioner uit, die warmte creëert.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen T-Cross, aarzel dan niet om onze Volkswagen T-Cross categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Waar kan ik de zekering van de airconditioning op Volkswagen T-Cross vinden?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector