Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Volkswagen T-roc oververhit?

Een van de meest irritante problemen die zich op een Volkswagen T-roc kunnen voordoen, is het zien stijgen van de temperatuurmeter. Eigenlijk is een meter die boven 90/100° uitkomt over het algemeen een symptoom dat: uw Volkswagen T-roc warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede keuze gemaakt om op deze websitelink te klikken, omdat we u zullen helpen de oorsprong te vinden en de oorzaak te begrijpen. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst kijken naar de oorzaken van oververhitting van de motor en de gevaren die u loopt, en vervolgens welke oplossingen voor u beschikbaar zijn om van dit fenomeen af ​​te komen.

Waarom raakt mijn Volkswagen T-roc oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen T-roc die warm wordt, is een indicatie van een aanzienlijk probleem. Je moet niet denken dat je het later zult redden, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. Werkelijk, als uw Volkswagen T-roc warm wordt en u blijft rijden, riskeert u alleen maar de breuk van de motor van uw auto. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, die warmte veroorzaakt. Deze warmte moet worden gecontroleerd omdat het de motoronderdelen kan aantasten. Als u witte rook aan de oppervlakte van uw motor ziet verschijnen en u merkt dat u vermogen verliest, uw Volkswagen T-roc warm wordt en u uw motor verwondt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Volkswagen T-roc?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u herhaaldelijk geen koelvloeistof meer heeft en uw systeem regelmatig bijvult, kunt u een lek hebben, dus laat uw systeem op lekken inspecteren. Het kan ook zijn dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u “mayonaise” moeten herkennen in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en wordt uw Volkswagen T-roc warm. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Desalniettemin is deze situatie zeldzamer, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuiverheden, zullen de koelribben niet langer hun functie vervullen en op warme dagen kan uw Volkswagen T-roc oververhit raken.

 • Een fan die niet meer werkt

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator controleert, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen T-roc, heeft deze een belangrijke taak bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. Bij pech en rijden met lage snelheid wordt uw auto uiteraard warm.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot kan het zijn dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Het is eigenlijk zijn rol om de koelvloeistof door het circuit te laten circuleren, in het geval van een storing stopt dit proces en wordt uw Volkswagen T-roc warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft geruïneerd. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Volkswagen T-roc oplossen?

Naast het feit dat u alle onderdelen heeft geïnspecteerd die ervoor kunnen zorgen dat uw Volkswagen T-roc warm wordt, moet u de juiste stappen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw reparatiewerkplaats te gaan.

Hier zijn een weinig aanbevelingen als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor vrijkomt, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volkswagen T-roc te beperken.

 • Zet de motor van uw Volkswagen T-roc af als u meer dan 100° gaat:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij kapot gaat.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok afvoeren, het is een effectief antwoord. En zet daarentegen uw airconditioner uit die warmte genereert.

Wil je meer tutorials over de Volkswagen T-roc, ga dan naar onze Volkswagen T-roc categorie.

Weiterlesen:
Hoe luidsprekers op Volkswagen T-roc veranderen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector