Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Volkswagen Touran 2 oververhit?

Een van de meest frustrerende zorgen die zich op een Volkswagen Touran 2 kunnen voordoen, is om te zien hoe de temperatuurmeter stijgt. De waarheid is dat een meter die boven 90/100° uitkomt, gewoonlijk een indicator is dat: uw Volkswagen Touran 2 warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u er goed aan gedaan om deze link te bekijken, omdat we u zullen helpen de oorzaak te achterhalen en het motief te begrijpen. Om dit te bereiken, zullen we in het begin kijken naar de verklaringen voor oververhitting van de motor en de gevolgen die u heeft, en vervolgens welke oplossingen voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te elimineren.

Waarom raakt mijn Volkswagen Touran 2 oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen Touran 2 die warm wordt, is een indicatie van een aanzienlijk probleem. Je moet niet denken dat je het later gaat redden, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbare schade aan de motor van je auto. In feite, als uw Volkswagen Touran 2 warm wordt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, die warmte veroorzaakt. Deze hitte moet worden gecontroleerd omdat het de motoronderdelen kan beschadigen. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor komt en u vermogensverlies krijgt, uw Volkswagen Touran 2 warm wordt en u uw motor beschadigt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Volkswagen Touran 2 ?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig geen koelvloeistof meer heeft en uw systeem regelmatig bijvult, kunt u een lek hebben, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het is ook aannemelijk dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u “mayonaise” moeten constateren in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze beschadigd is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volkswagen Touran 2 opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ook al is dit scenario zeldzamer, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuiverheden, zullen de koelribben niet langer hun werk doen en op warme dagen kan uw Volkswagen Touran 2 oververhit raken.

 • Een fan die niet meer werkt

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator onderzoekt, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen Touran 2, speelt deze een belangrijke rol bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot is het aannemelijk dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Het is eigenlijk zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten stromen, in geval van problemen stopt dit proces en wordt uw Volkswagen Touran 2 warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft gebroken. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Volkswagen Touran 2 oplossen?

Naast het controleren van alle onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Volkswagen Touran 2 oververhit raakt, moet u de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw monteur te gaan.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor wordt geproduceerd, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volkswagen Touran 2 te beperken.

 • Stop de motor van uw Volkswagen Touran 2 als u 100° bereikt of overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij kapot gaat.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u wat warmte uit het motorblok verwijderen, het is een handig antwoord. En omgekeerd, zet je airconditioner uit die warmte creëert.

Wanneer u nog vragen heeft over de Volkswagen Touran 2, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran 2 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe de lamp van de voorste richtingaanwijzer op mijn Volkswagen Touran vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector