Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Volkswagen Touran 3 oververhit?

Een van de meest irritante problemen die op een Volkswagen Touran 3 kunnen optreden, is het zien toenemen van de temperatuurmeter. De waarheid is dat een meter die boven 90/100° uitkomt in de meeste gevallen een indicator is dat: uw Volkswagen Touran 3 warmt op. Als u zich in dit geval bevindt, heeft u de goede keuze gemaakt om deze webpagina-link te bezoeken, omdat we het u gemakkelijker zullen maken om de bron te achterhalen en het motief te begrijpen. Om dit te bereiken, zullen we eerst kijken naar de oorzaken van oververhitting van de motor en de gevaren die u loopt, en vervolgens welke antwoorden voor u beschikbaar zijn om van dit fenomeen af ​​te komen.

Waarom raakt mijn Volkswagen Touran 3 oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen Touran 3 die warm wordt, duidt op een serieus probleem. Je moet niet denken dat je het later zult redden, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. In werkelijkheid als uw Volkswagen Touran 3 warm wordt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte ontstaat. Deze warmte moet gereguleerd worden omdat het de motoronderdelen kan aantasten. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor komt en u vermogensverlies voelt, uw Volkswagen Touran 3 warm wordt en u uw motor verwondt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Volkswagen Touran 3 ?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig geen koelvloeistof meer heeft en uw systeem regelmatig bijvult, kunt u een lek hebben, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het is ook denkbaar dat uw cilinderkoppakking defect is, in welk geval u in het gebied van uw motoroliedop «mayonaise» zou moeten detecteren.

 • Een dode calorstat

  Het doel van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volkswagen Touran 3 opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ook al is deze situatie zeldzamer, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuiverheden, zullen de koelribben niet langer hun werk doen en op warme dagen kan uw Volkswagen Touran 3 oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer werkt

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator onderzoekt, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen Touran 3, heeft deze een beslissende taak bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. Bij pech en rijden met lage snelheid wordt uw auto uiteraard warm.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot is het denkbaar dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In werkelijkheid is het de bedoeling om de koelvloeistof door het circuit te laten circuleren, in geval van storing stopt dit proces en wordt uw Volkswagen Touran 3 warm. Dit kan worden veroorzaakt door een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Ga in dat geval naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Volkswagen Touran 3 oplossen?

Naast het controleren van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Volkswagen Touran 3 oververhit raakt, moet u de juiste stappen ondernemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen andere keuze heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw monteur te gaan.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor wordt afgegeven, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volkswagen Touran 3 te regelen.

 • Zet de motor van uw Volkswagen Touran 3 af als u de 100° overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in geval van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Door de verwarming aan te zetten, kunt u een deel van de warmte van het motorblok kwijtraken, dit is een effectieve oplossing. En zet daarentegen uw airconditioner uit die warmte genereert.

Wanneer u nog vragen heeft over de Volkswagen Touran 3, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran 3 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Wanneer schokdempers Volkswagen Touran vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector