Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Volkswagen Touran oververhit?

Een van de vervelendste zorgen die zich op een Volkswagen Touran kunnen voordoen, is om te zien hoe de temperatuurmeter stijgt. In werkelijkheid is een meter die boven 90/100° uitkomt in de meeste gevallen een symptoom dat: uw Volkswagen Touran warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede keuze gemaakt om deze webpagina-link te bekijken, omdat we u zullen helpen de oorsprong te vinden en de oorzaak te begrijpen. Om dit te doen, zullen we allereerst kijken naar de verklaringen voor oververhitting van de motor en de risico’s die u loopt, en ten tweede welke antwoorden voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te stoppen.

Waarom raakt mijn Volkswagen Touran oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen Touran die warm wordt, is een indicator van een kritiek probleem. U moet er niet aan denken dat u er in de toekomst mee te maken krijgt, want als u dat wel doet, loopt u het risico de motor van uw auto onherstelbaar te beschadigen. In feite, als uw Volkswagen Touran warm wordt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte ontstaat. Deze warmte moet gereguleerd worden omdat het de motoronderdelen kan aantasten. Als u witte rook aan de oppervlakte van uw motor ziet verschijnen en u merkt dat u vermogen verliest, uw Volkswagen Touran warm wordt en u schade toebrengt aan uw motor, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Volkswagen Touran?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig geen koelvloeistof meer heeft en uw systeem regelmatig bijvult, heeft u mogelijk een lek, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het is ook aannemelijk dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u “mayonaise” moeten herkennen in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volkswagen Touran warm worden. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ondanks het feit dat deze situatie zeldzamer is, zullen de koelribben, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuivere stoffen, hun functie niet meer vervullen en op warme dagen kan uw Volkswagen Touran oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator controleert, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen Touran, deze heeft een belangrijk doel bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto zeker opwarmen.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot is het aannemelijk dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In feite is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te roteren, in het geval van een probleem stopt deze actie en wordt uw Volkswagen Touran warm. Dit kan het gevolg zijn van een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Ga in dat geval naar uw monteur.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Volkswagen Touran oplossen?

Naast het controleren van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Volkswagen Touran oververhit raakt, moet u de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw voertuig heet wordt en u geen andere keuze heeft dan naar huis te gaan, of ga naar uw reparatiewerkplaats.

Hier zijn een weinig aanbevelingen als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor vrijkomt, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volkswagen Touran te regelen.

 • Stop de motor van uw Volkswagen Touran als u 100° bereikt of overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte van het motorblok verwijderen, het is een nuttige remedie. En schakel daarentegen uw airconditioner uit die warmte produceert.

Voor meer tips over de Volkswagen Touran, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Touran.

Weiterlesen:
Hoe zijspiegels inklappen op een Volkswagen Touran?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector