Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn volvo v40 oververhit?

Een van de meest vervelende complicaties die zich op een volvo v40 kunnen voordoen, is het zien toenemen van de temperatuurmeter. De waarheid is dat een meter die boven 90/100° uitkomt, gewoonlijk een indicator is dat: uw volvo v40 warmt op. Als u zich in dit geval bevindt, heeft u de goede beslissing genomen om deze webpaginalink te bezoeken, omdat we het u gemakkelijker zullen maken om de bron te vinden en de aanleiding te begrijpen. Om dit te bereiken, zullen we allereerst kijken naar de oorzaken van oververhitting van de motor en de gevolgen die u uitvoert, en ten tweede welke oplossingen voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te elimineren.

Waarom raakt mijn volvo v40 oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een volvo v40 die warm wordt, is een indicatie van een belangrijk probleem. Je moet niet denken dat je er later voor zult zorgen, want als je dat wel doet, loop je het risico de motor van je auto onomkeerbaar te beschadigen. Inderdaad, als je volvo v40 warm wordt en je blijft rijden, loop je het risico dat de motor van je auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, die warmte veroorzaakt. Deze warmte moet tot een minimum worden beperkt omdat deze de motoronderdelen kan aantasten. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor komt en u vermogensverlies voelt, uw volvo v40 warm wordt en u uw motor beschadigt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte volvo v40?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u herhaaldelijk zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, kunt u een lek hebben, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het kan ook zijn dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u «mayonaise» moeten opmerken in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De rol van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen wanneer de motor op optimale temperatuur is, als deze beschadigd is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw volvo v40 opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Toch komt deze omstandigheid niet zo vaak voor, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuivere stoffen, zullen de koelribben hun werk niet meer doen en op warme dagen kan uw volvo v40 oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Vergeet niet om de staat en werking van uw ventilator te controleren, bovendien aan de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw volvo v40, deze heeft een beslissend doel bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot kan het zijn dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Het is inderdaad bedoeld om de koelvloeistof door het circuit te laten circuleren, in het geval van een storing stopt deze actie en wordt uw volvo v40 warm. Dit kan het gevolg zijn van een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende volvo v40 oplossen?

Naast het controleren van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw volvo v40 warm wordt, moet u de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw voertuig heet wordt en u geen andere keuze heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw reparatiewerkplaats te gaan.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor wordt geproduceerd, beperken. Probeer echter in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw volvo v40 te regelen.

 • Stop de motor van uw volvo v40 als u 100° bereikt of overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in geval van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok afvoeren, het is een effectief antwoord. En zet daarentegen uw airconditioner uit, die warmte creëert.

Als je meer handleidingen over de volvo v40 nodig hebt, ga dan naar onze volvo v40-categorie.

Weiterlesen:
Hoe de handrem op volvo v40 afstellen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector