Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Volvo Xc40 oververhit?

Een van de meest irritante zorgen die zich op een Volvo Xc40 kunnen voordoen, is het zien toenemen van de temperatuurmeter. De realiteit is dat een meter die boven 90/100° uitkomt, gewoonlijk een indicator is dat: uw Volvo Xc40 warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede beslissing genomen om deze link te bezoeken, omdat we het u gemakkelijker zullen maken om de oorzaak te vinden en het motief te begrijpen. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we allereerst kijken naar de oorzaken van oververhitting van de motor en de risico’s die u loopt, en ten tweede welke oplossingen voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te elimineren.

Waarom raakt mijn Volvo Xc40 oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volvo Xc40 die warm wordt, is een symptoom van een aanzienlijk probleem. Je moet niet denken dat je er later mee om zult gaan, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. In werkelijkheid, als uw Volvo Xc40 warm wordt en u blijft rijden, loopt u in principe het risico dat de motor van uw auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, die warmte veroorzaakt. Deze hitte moet tot een minimum worden beperkt omdat deze de motoronderdelen kan beschadigen. Als u witte rook aan de oppervlakte van uw motor ziet verschijnen en u merkt dat u vermogen verliest, uw Volvo Xc40 warm wordt en u uw motor verwondt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Volvo Xc40?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, heeft u mogelijk een lekkage, dus laat uw systeem nakijken op lekken. Het kan ook zijn dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u «mayonaise» moeten opmerken in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volvo Xc40 opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ondanks dat dit scenario minder vaak voorkomt, zullen de koelribben, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuivere stoffen, hun werk niet meer doen en op warme dagen kan uw Volvo Xc40 oververhit raken.

 • Een fan die niet meer werkt

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator onderzoekt, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volvo Xc40, deze heeft een belangrijk doel bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. Bij pech en rijden met lage snelheid wordt uw auto onvermijdelijk warm.

 • Een beschadigde waterpomp

  Concluderend kan het zijn dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In werkelijkheid is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten stromen, in het geval dat er een storing is, stopt dit proces en wordt uw Volvo Xc40 warm. Dit kan het gevolg zijn van een defecte riem die uw pomp heeft gebroken. Ga in dat geval naar uw monteur.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Volvo Xc40 oplossen?

Bovendien moet u, na alle auto-onderdelen te hebben onderzocht die ervoor kunnen zorgen dat uw Volvo Xc40 warm wordt, de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of ga naar uw reparatiewerkplaats.

Hier zijn een weinig aanbevelingen als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor wordt geproduceerd, beperken. Probeer echter in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volvo Xc40 te beperken.

 • Zet de motor van uw Volvo Xc40 af als u de 100° overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij kapot gaat.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok verwijderen, het is een effectief middel. En omgekeerd, zet je airconditioner uit die warmte creëert.

Als je meer tutorials over de Volvo Xc40 wilt, ga dan naar onze Volvo Xc40-categorie.

Weiterlesen:
Hoe klapt u de voorstoel neer op de Volvo Xc40?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector