Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom doet mijn Volkswagen Up! ruik je verbrand plastic?

Uw auto regelmatig in de gaten houden is het beste wat u kunt doen. Toch hoort klassiek onderhoud uw Volkswagen Up! Na verloop van tijd soepel verlopen, kunnen sommige onvoorziene storingen een grote bijdrage leveren aan uw jaarlijkse autobudget. Vandaag gaan we ons concentreren op uw reukvermogen en de aanwijzingen die het u kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team deze inhoud geschreven om u te helpen in het geval u merkt een verbrande plastic geur uit uw Volkswagen Up! . Om u te helpen verifiëren dat het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen belichten die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe ontdek je de bron van deze geur van verbrand plastic op je Volkswagen Up!? .

De verschillende mogelijke bronnen en risico’s van geur van verbrand plastic op een Volkswagen Up!

Dus beginnen we onze richtlijn met de verschillende mogelijke bronnen van verbrande plastic geur op een Volkswagen Up! . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nooit een goede indicator. Recente auto’s staan ​​er inderdaad vol mee en het kan een teken zijn van een flinke storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van de geur van verbrand plastic:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorsprong van een dergelijke geur. Het doel van tandwiel- of transmissieolie is inderdaad om de verschillende elementen van uw versnellingsbak te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede doel als temperatuurregelaar. Desalniettemin zal de olie na verloop van tijd zijn prestaties verliezen en de onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en dus die verbrande plastic geur op uw Volkswagen Up! afgeeft. U loopt het risico uw versnellingsbak te slijten als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Desalniettemin, zeldzamer, is het mogelijk dat door slijtage uw riem, die voornamelijk van rubber is gemaakt, degradeert en niet meer volledig om zijn as draait. Met de wrijving die hierdoor ontstaat zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Volkswagen Up! genereren.
  • Defecte slangslijtage: Deze omstandigheid komt vooral voor bij Volkswagen Up! die een paar jaar oud beginnen te worden of die lang zijn gebleven zonder te rollen. In werkelijkheid zal het opslaan van uw voertuig in tegenstelling tot wat u zou verwachten, ertoe leiden dat de plastic onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden beïnvloed. Het rubber zal beetje bij beetje desintegreren en met de stijgende warmte van de vloeistof die erin circuleert, kan het mogelijk smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoireriem.
  • Een lichaamscomponent: Minder basic, vooral aanwezig op Volkswagen Up!’s die een kleine schok hebben gehad. Na een voor- of achteraanrijding kunnen wielkasten, bumpers of andere kunststof carrosseriedelen die mogelijk verbogen zijn, mogelijk tegen een van uw wielen wrijven en die geur van verbrand plastic afgeven. Dit kan net zo goed uw banden eerder verslijten.
Weiterlesen:
Volkswagen Up! die sterft tijdens het rijden

Hoe herken je waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Volkswagen Up!?

En nu, om onze inhoud af te maken, gaan we proberen u te helpen ontdek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Volkswagen Up! . Nu je de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, hoeven we alleen maar wat controles uit te voeren om de sporen te verwijderen die je niet aangaan en je probleem snel op te lossen. Als uw Volkswagen Up! ruikt heet, denk niet twee keer na om onze inhoud over dit onderwerp te lezen.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open de dop van uw transmissieolie (als deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en vloeibaar genoeg is. Als je binnenin puin ziet en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Denk niet twee keer na om advies in te winnen bij onze inhoud om erachter te komen hoe u de versnellingsbakolie van een Volkswagen Up! kunt verversen.
  • Accessoiregordel: Controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan mogelijk ook een fluitend geluid produceren als deze in slechte staat verkeert. Denk niet twee keer na om het te veranderen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, vervang ze dan.
  • Carrosseriedelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Volkswagen Up! kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, controleer alle wielkasten, waar geen enkel onderdeel tegenaan schuurt

    Voor meer tips over de Volkswagen Up!, bekijk de Volkswagen Up! categorie.

Weiterlesen:
Hoe katalysator Volkswagen Up! ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector