Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Volkswagen Jetta verbrand plastic?

De hele tijd uw auto in de gaten houden is het beste wat u kunt doen. Hoewel conventioneel onderhoud bedoeld is om uw Volkswagen Jetta na verloop van tijd soepel te laten werken, kunnen sommige onvoorziene defecten een grote bijdrage leveren aan uw jaarlijkse budget voor motorvoertuigen. In dit artikel gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing.Daarom heeft ons team dit artikel gemaakt om je te helpen als je merkt een verbrande plastic geur afkomstig van uw Volkswagen Jetta . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen schetsen die een verbrande plastic geur op uw motorvoertuig kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe vind je de oorsprong van deze verbrande plastic geur op je Volkswagen Jetta? .

De verschillende mogelijke oorzaken en risico’s van geur van verbrand plastic op een Volkswagen Jetta

Dus beginnen we onze inhoudspagina met de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur op een Volkswagen Jetta . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nauwelijks een goed teken. In werkelijkheid zitten moderne auto’s er vol mee en het kan een teken zijn van een grote storing. Hieronder zullen we de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur bespreken:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke bron van een dergelijke geur. In feite is de functie van tandwiel- of transmissieolie om de verschillende componenten van uw versnellingsbak te smeren, zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede functie als temperatuurregelaar. Op de lange termijn zal de olie echter zijn doeltreffendheid verliezen en de onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en zo die verbrande plastic geur afgeeft op uw Volkswagen Jetta. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het met slijtage mogelijk dat uw riem, die speciaal van rubber is gemaakt, zal afnemen en niet meer volledig om zijn as zal draaien. Met de wrijving die hierdoor ontstaat zal het plastic opwarmen en uitbranden, hierdoor ontstaat een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van je Volkswagen Jetta.
  • Defecte slangslijtage: Deze zaak doet zich vooral voor bij Volkswagen Jetta die een paar jaar oud beginnen te worden of die lang zonder rollen zijn gebleven. Als u uw auto opslaat in tegenstelling tot wat u zou denken, zullen de plastic onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden getroffen. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder basic, zeker aanwezig op Volkswagen Jetta’s die een kleine schok hebben opgelopen. Na een aanrijding van voren of van achteren kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic carrosseriedelen die mogelijk zijn verbogen, tegen een van uw wielen schuren en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan net zo goed uw banden verslijten.
Weiterlesen:
Hoe de handrem op de Volkswagen Jetta afstellen?

Hoe weet je waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Volkswagen Jetta?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de bron van de geur van verbrand plastic op je Volkswagen Jetta . Nu u de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, zullen we nog wat controles moeten uitvoeren om de sporen te verwijderen die u niet aangaan en uw probleem snel op te lossen. Als uw Volkswagen Jetta warm ruikt, denk dan niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp te bekijken.

  • Transmissieolie: Niets is minder ingewikkeld, open de dop van uw transmissieolie (als deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en vloeibaar genoeg is. Als u vuil binnenin ontdekt en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Denk niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel om erachter te komen hoe de versnellingsbakolie van een Volkswagen Jetta moet worden ververst.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid produceren als deze in slechte staat verkeert. Denk niet twee keer na om het te vervangen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, vervang ze dan.
  • Lichaamsdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Volkswagen Jetta kan veroorzaken, een lichaamsdeel, controleer alle wielkasten, waar geen enkel onderdeel tegen wrijft

    Als je meer tutorials over de Volkswagen Jetta wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Jetta.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de mistlamp van mijn Volkswagen Jetta vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector