Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Volkswagen Lupo verbrand plastic?

Altijd je auto in de gaten houden is het beste wat je kunt doen. Desalniettemin wordt verondersteld dat standaardonderhoud ervoor zorgt dat uw Volkswagen Lupo in de loop van de tijd soepel blijft werken, maar sommige onvoorziene storingen kunnen uw jaarlijkse autobudget flink opdrijven. In dit artikel gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team dit artikel geschreven om je te helpen in het geval dat je merkt een verbrande plastic geur afkomstig van uw Volkswagen Lupo . Om u te helpen controleren of het niets belangrijks is, zullen we eerst de verschillende dingen belichten die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe ontdek je de bron van deze geur van verbrand plastic op je Volkswagen Lupo? .

De verschillende mogelijke wortels en risico’s van geur van verbrand plastic op een Volkswagen Lupo

Dus beginnen we ons artikel met de verschillende mogelijke wortels van verbrande plastic geur op een Volkswagen Lupo . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber bijna nooit een goede indicator. Moderne auto’s zitten er inderdaad vol mee en het kan een teken zijn van een belangrijke storing. Hieronder zullen we de verschillende mogelijke oorzaken van de geur van verbrand plastic bekijken:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorsprong van een dergelijke geur. De functie van tandwiel- of transmissieolie is inderdaad om de verschillende elementen van uw versnellingsbak te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede functie als temperatuurregelaar. Op de lange termijn verliest de olie echter zijn efficiëntie en zal hij de onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en die geur van verbrand plastic op uw Volkswagen Lupo vrijkomt. U loopt het risico uw versnellingsbak te slijten als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Desalniettemin zeldzamer is het mogelijk dat bij slijtage uw riem, die voornamelijk van rubber is, zal afzakken en niet meer volledig om zijn as draait. Met de wrijving die dit veroorzaakt, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Volkswagen Lupo genereren.
  • Defecte slangslijtage: Dit geval doet zich specifiek voor bij Volkswagen Lupo die een paar jaar oud beginnen te worden of die lang zijn gebleven zonder te rollen. In werkelijkheid zal het opslaan van uw auto in tegenstelling tot wat u zou denken, ervoor zorgen dat de plastic onderdelen vrij snel verslijten. Slangen hebben als eersten last van dit fenomeen. Het rubber zal beetje bij beetje desintegreren en met de stijgende warmte van de vloeistof die erin circuleert, kan het mogelijk smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoireriem.
  • Een lichaamscomponent: Minder algemeen, specifiek aanwezig op Volkswagen Lupo’s die een kleine schok hebben gehad. Na een voor- of achteraanrijding kunnen wielkasten, bumpers of andere kunststof carrosseriedelen die mogelijk verbogen zijn, mogelijk tegen een van uw wielen wrijven en die geur van verbrand plastic afgeven. Dit kan ook leiden tot slijtage van uw banden.
Weiterlesen:
Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Lupo op te lossen?

Hoe herken je waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Volkswagen Lupo?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen ontdek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Volkswagen Lupo . Nu je de verschillende mogelijke wortels van deze geur kent, hoeven we alleen maar wat controles uit te voeren om de sporen te verwijderen die je niet aangaan en je probleem snel op te lossen. Als uw Volkswagen Lupo warm ruikt, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open uw transmissieoliedop (wanneer deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en voldoende vloeibaar is. Als je binnenin puin ontdekt en het is donkerder, dan is het tijd om het te vervangen. Aarzel niet om ons artikel te raadplegen om te zien hoe u de versnellingsbakolie op een Volkswagen Lupo kunt verversen.
  • Accessoiregordel: Controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan mogelijk ook een fluitend geluid maken als deze in slechte staat is. Aarzel niet om deze te wijzigen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, verander ze dan.
  • Carrosseriedelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Volkswagen Lupo kan veroorzaken, een lichaamsdeel, controleer alle wielkasten waar geen enkel onderdeel tegenaan wrijft

    Kijk voor meer tips over de Volkswagen Lupo in de categorie Volkswagen Lupo.

Weiterlesen:
Hoe de handrem op Volkswagen Lupo afstellen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector